- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- SAN FRANCISCO, (28.04.2010, 17:41)
Stresul informatic, sindromul utilizatorilor de internet
Penele de curent, lentoarea în pornire a computerului şi exasperarea provocată de intervenţiile informaticienilor conduc la creşterea numărului de cazuri de persoane suferind de sindrom al stresului informatic, potrivit unui studiu al Chief Marketing Officer Council (CMOC).
Urmărește
67 afișări
Stresul informatic, sindromul utilizatorilor de internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Actualii consumatori de conţinuturi digitale sunt din ce în ce mai enervaţi de problemele tehnologice din viaţa lor de zi cu zi", se arată în studiul CMOC, organizaţie care reuneşte 4.500 de directori de marketing din 70 de ţări.
Studiul, care a fost efectuat pe un eşantion de 1.000 de persoane din America de Nord, identifică printre cauzele sindromului stresului informatic "computerele şi dispozitivele complicate şi frustrante, penele de curent, viruşii şi aşteptările lungi pentru rezolvarea acestor probleme".
Circa 94% dintre persoanele care au participat la acest studiu au declarat că trebuie să folosească laptopurile şi computerele în viaţa lor personală. Două treimi dintre utilizatorii de internet au fost nevoiţi să apeleze la serviciile tehnicienilor sau au suferit de sindromul stresului informatic, anul trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Şeful detaşamentului personal al lui Trump va fi nominalizat pentru director al Secret Service
-
CNS Cartel ALFA: politicienii se joacă cu chibrituri lângă butoiul de pulbere
-
Revoluţie totală în lumea vacanţelor. Un antreprenor român care a clădit de la zero o afacere în turism anunţă o schimbare radicală în modul oamenilor de a călători. Cum vor arăta concediile viitorului
"Computerele au devenit atât de importante încât s-au transformat în probleme cu două tăişuri", a declarat Murray Feingold, unul dintre medicii care au lucrat la acest studiu, care consideră că a identificat acest nou sindrom.
"Când funcţionează bine, computerele sunt formidabile. Dar când ceva nu merge bine, intrăm imediat în panică şi asta numesc eu sindromul stresului informatic", a mai spus Feingold.
Potrivit lui Liz Miller, purtător de cuvânt al CMOC, studiul cere găsirea unei metode prin care computerele şi alte dispozitive să devină mai puţin frustrante pentru utilizatorii lor.
"Credem că este momentul ca marile companii din domeniul tehnologic să se gândească la ceea ce provoacă stres şi neplăceri consumatorilor", a mai spus Miller.
Citește pe alephnews.ro: Viktor Orbán blochează aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Ce soluții are UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Cine este miliardarul discret care împinge din umbră o întreagă ţară de pe drumul european către un parteneriat cu Rusia
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Cine este „Raisa”, femeia de pe TikTok care îl promovează intens pe Călin Georgescu: „Președintele României și comandantul meu suprem”
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe