STUDII: Vaccinurile împotriva Ebola, dezvoltate de Johnson & Johnson şi Merck, produc anticorpi de durată la copii şi adulţi

  • Vaccinurile împotriva Ebola dezvoltate de Johnson & Johnson şi Merck au produs anticorpi împotriva virusului şi par a fi sigure la copii şi adulţi, potrivit datelor din două studii publicate miercuri.
  • Vaccinurile ambelor companii au produs anticorpi la 14 zile după prima dintre cele două injecţii şi au fost detectabile la diferite niveluri atât la copii, cât şi la adulţi timp de un an, au arătat datele studiilor efectuate în Africa de Vest.
  • Vaccinurile sunt concepute pentru a viza tulpina Zair a virusului, nu tulpina sudaneză a Ebola care a provocat recent o epidemie şi cel puţin 56 de decese în Uganda.
244 afișări
Imaginea articolului STUDII: Vaccinurile împotriva Ebola, dezvoltate de Johnson & Johnson şi Merck, produc anticorpi de durată la copii şi adulţi

STUDII: Vaccinurile împotriva Ebola, dezvoltate de Johnson & Johnson şi Merck, produc anticorpi de durată la copii şi adulţi

Un regim a testat o doză de vaccin de la J&J, urmată de o injecţie de rapel cu un vaccin de la producătorul danez de medicamente Bavarian Nordic, în timp ce un alt regim a testat două doze de vaccin de la Merck, cu opt săptămâni între ele. O a treia opţiune a urmat prima doză Merck cu un placebo.
 
Cred că studiul arată că ambele vaccinuri provoacă răspunsuri bune ale anticorpilor", a declarat Dr. H. Clifford Lane, unul dintre cercetători şi director clinic la Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, parte a Institutului Naţional de Sănătate (NIH).
 
Doar vaccinul de la Merck poate fi potenţial administrat ca o singură doză, în timp ce vaccinul de la J&J ar putea fi necesar să continue ca un regim cu două doze, a adăugat Lane, potrivit Reuters.
 
Cercetătorii de la NIH au precizat că nu au putut evalua nivelul real de protecţie împotriva bolii oferit de vaccinuri, deoarece niciun participant nu a contractat Ebola în timpul studiului, care a început înscrierea în 2017. Dar au spus că vaccinurile s-au dovedit a fi sigure pentru copii şi adulţi.
 
„Urmărirea pe termen lung a participanţilor la acest studiu are loc pentru a determina dacă şi când ar putea fi necesare doze de rapel", a declarat Brian Greenwood, coautor al studiului de la London School of Hygiene & Tropical Medicine.
 
În total, 1.400 de adulţi şi 1.401 copii cu vârste cuprinse între 1 şi 17 ani au participat la studiile efectuate în colaborare cu Ministerul Sănătăţii din Liberia şi cu Centrul de Cercetare Clinică Universitară şi Centrul pentru Dezvoltarea Vaccinurilor-Mali.
 
Rezultatele au fost publicate în The New England Journal of Medicine.
 
Vaccinul Ervebo de la Merck a fost aprobat de autoritatea europeană de reglementare şi precalificat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în 2019. Zabdeno de la J&J a obţinut autorizaţiile europene şi ale OMS în 2020 şi, respectiv, 2021. Mvabea de la Bavarian Nordic, utilizat în regimul J&J, a primit, de asemenea, aprobarea europeană în 2020 şi precalificarea OMS în 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici