STUDIU: Berea ajută la prevenirea pietrelor la rinichi

Berea poate contribui la prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, consumul moderat reducând cu până la 21 la sută riscul apariţiei calculilor renali, potrivit unui studiu realizat de către Departamentul de Nutriţie al Şcolii Publice de Sănătate Harvard.

1980 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Berea ajută la prevenirea pietrelor la rinichi

STUDIU: Berea ajută la prevenirea pietrelor la rinichi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit studiului, citat de reprezentanţii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, bărbaţii care consumă bere în cantităţi moderate prezintă un risc cu 21 la sută mai redus de a avea pietre la rinichi, datorită efectului diuretic şi continutului mare de apă din bere.

"Cercetătorii de la Harvard au realizat un studiu în care au verificat relaţia dintre 21 de băuturi diferite şi riscul de apariţie al pietrelor la rinichi (...). Dintre toate băuturile studiate, berea s-a dovedit a fi cea mai utilă în prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, consumul moderat de bere reducând cu până la 21 la sută riscul apariţiei calculilor renali", se arată în comunicatul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 45.289 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani, care nu aveau pietre la rinichi şi nici nu au avut vreodată, pe durata a şase ani.

"Baută în cantităţi moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formării depozitelor de calciu în rinichi. Aceste depozite de calciu amestecate cu săruri şi alte minerale se transformă în cele din urmă în pietre localizate la nivelul rinichilor", susţine preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, Corina Zugravu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici