Studiu: Cum poţi scăpa de burtă chiar dacă nu te antrenezi în timpul săptămânii

Dacă nu poţi face mişcare în timpul săptămânii de lucru, poţi scăpa de grăsimea abdominală dacă depăşeşti recomandarea de exerciţii fizice săptămânale în doar două zile, cum ar fi weekendul.

479 afișări
Imaginea articolului Studiu: Cum poţi scăpa de burtă chiar dacă nu te antrenezi în timpul săptămânii

Studiu: Cum poţi scăpa de burtă chiar dacă nu te antrenezi în timpul săptămânii

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul medical Obesity, a fi ,,războinicul de weekend” s-a dovedit că produce aceleaşi rezultate ca oamenii care fac zilnic doza de exerciţii fizice. Recomandările OMS privind execiţiile fizice recomandate adulţilor constă în 150 de minute de activitate fizică moderată sau 75 de minute de activitate fizică intensă, cu o combinaţie de exerciţii de forţă sau flexibilitate.

Cercetătorii din China au constatat că ,,războinicii de weekend” au obţinut aceleaşi rezultate ca oamenii care fac mişcare zilnic. ,,Rezultatele noastre au indicat că nu a existat nicio diferenţă între modelul războinicului de weekend şi modelul activ în mod regulat în ceea ce priveşte grăsimea abdominală şi generală", a declarat Lihua Zhang, cercetător în domeniul sănătăţii la Centrul Naţional pentru Boli Cardiovasculare, Academia Chineză de Ştiinţe Medicale şi Colegiul Medical Peking Union, Beijing.

Acesta a adăugat faptul că modelul este cu atât mai bine de promovat în rândul persoanelor care au un program de lucru haotic, iar timpul liber nu le permite o rigurozitate în realizarea zilnică a exerciţiilor fizice.

Antrenamentele, mai intense în weekend

Acelaşi studiu relevă şi faptul că antrenamentele făcute de ,,războinicii de weekend” sunt mult mai intense decât ale celor făcute zilnic, în timpul săptămânii. Oamenii din cadrul studiului au petrecut 147,6 minute - aproape întreaga recomandare pentru o săptămână - în fiecare sesiune de exerciţii fizice în perioada de două zile. Acest lucru ar putea "explica parţial rezultatele noastre, deşi necesită investigaţii suplimentare", a spus Zhang.

Dr. Andrew Freeman, director de prevenire cardiovasculară şi wellness la National Jewish Health din Denver, Colorado, este de părere că oamenii care se antrenează continuu cel puţin două ore pot fi un subtip de războinici de weekend care au ,,un tip diferit de fiziologie a exerciţiilor fizice în care pot forţa cu adevărat atât de mult timp”.

,,Aţi încercat vreodată să alergaţi sau să pedalaţi intens mai mult de o oră?", a întrebat Freeman, care nu a fost implicat în studiu. ,,Este nevoie de un antrenament serios pentru a ajunge acolo. Aşa că războinicii de weekend din acest studiu ar putea fi oameni care sunt deja într-o formă excelentă şi poate că acesta este doar modul în care se antrenează".

Grăsime abdominală redusă după exerciţiile din weekend

Acest mod de activitate a dat roade atunci când a venit vorba de grăsimea de pe burtă, a constatat studiul, potrivit CNN.

Războinicii de weekend care au făcut cele mai multe exerciţii fizice şi mai mult timp au avut ,,o grăsime abdominală chiar mai mică", a declarat Dr. Beverly Tchang, profesor asistent de medicină clinică la Comprehensive Weight Control Center, Weill Cornell Medicine din New York City.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici