- Home
- Ştiinţă-Sănătate
-
PARIS, (23.06.2014, 19:00)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Pesticidele, factor de risc pentru dezvoltarea autismului
Femeile însărcinate care locuiesc în apropierea fermelor unde sunt utilizate pesticide prezintă un risc cu 66% mai mare de a naşte un copil autist, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Davis din California, SUA,.
361 afișări

STUDIU: Pesticidele, factor de risc pentru dezvoltarea autismului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În studiul cercetătorilor americani, publicat luni în revista Environmental Health Perspectives, este examinată legătura dintre faptul de a locui în apropierea unei zone în care se utilizează pesticide şi cazurile de copii autişti, dar nu este stabilită o relaţie cauză-efect între aceste două fenomene.
Autismul este o boală ce afectează dezvoltarea copiilor, a cărei incidenţă a crescut considerabil în ultimele decenii, în Statele Unite afectând un copil din 68 în 2010, faţă de un copil din 150 în 2000.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Jennifer Lopez și Ben Affleck se despart după trei săptamâni de la nuntă
-
China intensifică relaţiile cu Rusia şi consideră SUA "principalul instigator" în criza din Ucraina
-
Donald Trump nu vrea să vorbească. Fostul preşedinte a invocat dreptul de a nu depune mărturie în ancheta privind practicile de afaceri
-
The Hill: Joe Biden, într-o poziţie incomodă după percheziţiile FBI la reşedinţa lui Donald Trump
Cercetătorii au comparat datele referitoare la utilizarea pesticidelor în California cu adresele a 1.000 de persoane care au participat la un studiu despre familiile cu copii autişti.
"Am urmărit unde trăiau participantele noastre la studiu în timpul sarcinii şi în momentul naşterii", a explicat Irva Hertz-Picciotto, unul dintre autorii studiului şi vicepreşedinte al Departamentului de ştiinţe şi sănătate publică la Universitatea Davis din California.
Legile din California impun precizarea tipurilor de pesticide utilizate, precum şi locul, momentul şi cantităţile acestora.
"Am constatat că mai multe tipuri de pesticide au fost utilizate mai frecvent în apropierea locuinţelor în care copiii au dezvoltat autism sau au avut întârzieri" în dezvoltare.
Aproximativ o treime dintre participanţii la studiu trăiau într-un perimetru cuprins între 1,25 şi 1,75 kilometri de locul în care au fost utilizate pesticidele.
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că riscul de autism era cu atât mai crescut cu cât contactul cu pesticidele avea loc în al doilea şi al treilea trimestru de sarcină, aceştia precizând că aceste substanţe chimice afectează mai ales creierul fătului.
"Acest studiu validează rezultatele unei cercetări anterioare, care a constatat o legătură între naşterea copiilor autişti şi expunerea la produse chimice agricole în timpul sarcinii", a precizat Janie Shelton, principala autoare a studiului.
"Chiar dacă trebuie să stabilim încă dacă anumite subgrupuri sunt mai sensibile la expunerea la pesticide decât altele, mesajul este foarte clar: femeile însărcinate trebuie să evite orice contact cu produsele chimice din agricultură", a avertizat Janie Shelton.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:11
-
astăzi, 19:00
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 168. Biden a ratificat intrarea Suediei şi Finlandei în NATO şi n-a uitat de Putin / Atacul cu rachete asupra unei baze militare din Crimeea a atras riposta Rusiei / Civili ucişi la Dnepropetrovsk / Situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie stă pe un butoi cu pulbere / Polonia, gata să şcolarizeze 300.000 de copii ucraineni