- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (11.11.2024, 16:43)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu. Ratarea termenelor-limită îi determină pe oameni să îţi judece munca mai aspru
Oamenii de ştiinţă care studiază procrastinarea au descoperit că munca depusă cu întârziere tinde să fie judecată mai aspru decât atunci când termenul limită este respectat, scrie The Guardian.
Urmărește
140 afișări
Studiu. Ratarea termenelor limită îi determină pe oameni să îţi judece munca mai aspru
Constatările sugerează că, deşi oamenii profită adesea de termenele limită pentru a amâna predarea unei prezentări sau lucrări şi a face anumite retuşuri în ultimul moment, efortul suplimentar ar putea să nu fie apreciat de colegi dacă are loc în detrimentul livrării punctuale.
Conform studiului, munca finalizată cu întârziere a fost considerată ca fiind de o calitate semnificativ mai scăzută decât aceeaşi lucrare livrată la timp.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Criză politică în Franţa: Guvernul lui Barnier a fost demis printr-o moţiune de cenzură
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
„Toate cercetările pe care le-am putut găsi se refereau la modul în care termenele limită influenţează minţile şi acţiunile lucrătorilor. Am vrut să ştim cum un termen limită influenţează minţile şi acţiunile celorlalţi atunci când se uită la acei lucrători”, a declarat profesorul Sam Maglio, care face cercetări la Universitatea din Toronto Scarborough şi la Rotman School of Management.
Studiul a intervievat mii de persoane din SUA şi Marea Britanie, inclusiv manageri, directori, personal de resurse umane şi alte persoane ale căror locuri de muncă includeau un element de evaluare a altora.
Participanţii au fost rugaţi să evalueze lucrări, cum ar fi pliante publicitare, opere de artă, propuneri de afaceri, prezentări de produse, fotografii şi articole de presă. Dar, mai întâi, li s-a spus că lucrarea a fost prezentată fie devreme, fie la termen, fie târziu. Lucrările „întârziate” au fost evaluate în mod constant ca fiind de o calitate mai slabă decât atunci când oamenilor li s-a spus că aceeaşi lucrare a fost finalizată devreme sau la timp.
Un termen limită nerespectat i-a făcut pe evaluatori să creadă că un angajat are mai puţină integritate şi au raportat că ar fi mai puţin dispuşi să lucreze cu acea persoană sau să îi atribuie sarcini în viitor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ce planuri are Rusia cu România? Putin râde de țara noastră după decizia CCR de renumărare a voturilor, iar Alexandr Dughin a afirmat că „România va fi parte a Rusiei”
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Cercetătorii au creat o imprimantă 3D care poate reproduce ţesuturi umane în câteva secunde
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cine este Eugen Sechila, bărbatul din 'spatele' lui Călin Georgescu. Nimeni nu se aștepta la asta!
CANCAN.RO
Amendă de 7.500 lei pentru românii care fac acest lucru. Mulți români comit această greșeală în decembrie
GANDUL.RO
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe