STUDIU: Tamiflu nu prezintă avantaje pentru pacienţi dacă e administrat în doză dublă

Tamiflu, tratamentul antiviral de bază împotriva gripei, produs de grupul elveţian Roche, nu prezintă niciun avantaj pentru pacienţi dacă este administrat în doză dublă, potrivit unui studiu efectuat în Asia şi publicat vineri în British Medical Journal (BMJ).

314 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Tamiflu nu prezintă avantaje pentru pacienţi dacă e administrat în doză dublă

Tamiflu nu prezintă niciun avantaj pentru pacienţi dacă este administrat în doză dublă (Imagine: Shutterstock)

Studii anterioare au arătat că Tamiflu (numele comercial al oseltamivirului) este mai eficient în caz de aministrare rapidă după infectare, ceea ce ar sugera faptul că pacienţii ar putea să aibă un beneficiu din primirea unei doze mai mari.

Medici de la 13 spitale din Indonezia, Singapore, Thailanda şi Vietnam au efectuat un test pe 326 de pacienţi prezentând simptome grave de gripă.

Dublarea dozei nu a redus durata bolii, nu a diminuat intensitatea infecţiei virale şi nici nu a modificat riscul de producere a decesului în raport cu doza standard, potrivit articolului publicat în BMJ.

Nicio diferenţă nu a fost semnalată în ceea ce priveşte efectele secundare.

Majoritatea pacienţilor testaţi aveau gripă sezonieră sau erau infectaţi cu tulpina H1N1 a pandemiei din 2009, în timp ce un număr mai mic (5,2%) era infectat cu H5N1, responsabil de apariţia gripei aviare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici