Substanţele nutritive şi polifenolii din băutura naţională a Scoţiei sunt benefice pentru întinerirea pielii - studiu

  • Substanţele nutritive şi polifenolii din băutura naţională a Scoţiei pot combate daunele provocate de mediul înconjurător şi pot reduce inflamaţiile, cearcănele şi roşeaţa.
  • Conform unei noi cercetări, produsele secundare ale whisky-ului s-au dovedit a fi bune pentru menţinerea sănătăţii pielii.
1310 afișări
Imaginea articolului Substanţele nutritive şi polifenolii din băutura naţională a Scoţiei sunt benefice pentru întinerirea pielii - studiu

Substanţele nutritive şi polifenolii din băutura naţională a Scoţiei sunt benefice pentru întinerirea pielii - studiu

Un studiu realizat de o universitate a constatat că introducerea nutrienţilor şi polifenolilor din băutura naţională a Scoţiei în produsele de îngrijire a pielii poate ajuta la stimularea pielii, la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi din mediul înconjurător, la reducerea inflamaţiilor şi a cearcănelor şi la calmarea roşeaţei.
 
Cercetarea a fost inspirată iniţial de efectele benefice asupra pielii pe care procesul de fermentare a drojdiei de sake a fost dovedit a le avea de o companie japoneză în anii 1970, potrivit Independent.
 
Cercetătorii de la Şcoala de Farmacie şi Ştiinţe ale Vieţii din cadrul Universităţii Robert Gordon (RGU) din Aberdeen au contribuit la descoperirea faptului că reziduurile din procesul de fabricare a whisky-ului utilizat în mod obişnuit pentru hrana animalelor oferă beneficii antioxidante în îngrijirea pielii.
 
Oamenii de ştiinţă cred că este pentru prima dată când acest produs secundar al whisky-ului a fost folosit pentru a investiga capacitatea antioxidantă asupra celulelor.
 
Firma de îngrijire naturală a pielii din Inverness, Zaza & Cruz, a fost implicată în cercetare şi foloseşte acum ingredientul în produsele sale.
 
Fondatoarea Rebecca Hastings a obţinut probele folosite în teste de la o distilerie locală, GlenWyvis din oraşul Dingwall din Highland, după mai multe refuzuri din alte părţi.
 
Cercetătorul principal al proiectului, Carlos Fernandez, care este profesor universitar la RGU, a declarat: „Echipa RGU a dezvoltat un parteneriat extraordinar cu Zaza & Cruz, iar acest lucru se reflectă prin două proiecte de cercetare de succes care investighează efectul antioxidant al potului de bere din whisky pentru produsele de îngrijire a sănătăţii”.
 
Hastings a declarat că experimentul a ajutat afacerea sa "să privească spre viitor", adăugând: „Am fost foarte bucuroasă că am reuşit să mă bucur de acest experiment: Având experienţa echipei de la RGU, m-a ajutat, ca proprietar de afacere în domeniul meu, să mă simt încrezătoare în rezultatele pe care le-ar putea produce cu facilităţile lor de cercetare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici