Suplimentele cu multivitamine nu reduc riscul de cancer

Suplimentele cu multivitamine nu reduc riscul de cancer, maladii cardiovasculare sau de deces în cazul femeilor aflate la menopauză, potrivit rezultatelor unui studiu care s-a desfăşurat între anii 1993 şi 2005, în Statele Unite.

35 afișări
Imaginea articolului Suplimentele cu multivitamine nu reduc riscul de cancer

Suplimentele cu multivitamine nu reduc riscul de cancer

Un număr de 161.808 femei, cu vârste cuprinse între 50 şi 79 de ani, au participat la trei studii clinice pentru a testa terapii hormonale, modificări ale regimului alimentar şi suplimente cu multivitamine, în perioada 1993 -1998. La studiu a mai participat un grup martor, format din 93.676 de femei.

După încheierea studiului, voluntarele au mai fost monitorizate, în medie, opt ani, până în 2005.

Informaţiile privind utilizarea de suplimente cu multivitamine au fost obţinute prin intervievarea participantelor, a indicat profesorul Marian Neuhouser, de la Centrul de cercetări oncologice Fred Hutchinson din Seattle (SUA), principalul autor al studiului.

În total, 41,5% dintre participante au luat suplimente cu multivitamine, timp de peste 15 ani.

Până în 2005, au fost diagnosticate 9.619 cazuri de cancer mamar, colonorectal, renal, stomacal, pulmonar, ovarian, dar şi 8.751 de cazuri de maladii cardiovasculare, crize cardiace şi accidente cerebrale.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 9.865 de decese în grupul de studiu.

"Rezultatele indică faptul că administrarea de multivitamine nu are beneficii notabile, dar nici efecte nefaste în ceea ce priveşte riscul de a dezvolta cancer sau maladii cardiovasculare în cazul femeilor aflate la menopauză", au indicat autorii studiului, publicat în Archives of Internal Medicine.

Industria suplimentelor alimentare aduce anual venituri de aproximativ 20 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici