Top 40 cei mai inteligenţi oameni din istorie. Einstein este pe locul doi

Un inginer din Chicago, Libb Thims, a realizat o listă cu persoanele care au schimbat lumea, fiind incluse personalităţile cu o rată a IQ-ului peste 200. Deoarece în timpul lui Nicolaus Copernicus nu existau testele pentru măsurarea IQ-ului, Thims a utilizat metodologia COX pentru a prezice IQ-ul.

10989 afișări
Imaginea articolului Top 40 cei mai inteligenţi oameni din istorie. Einstein este pe locul doi

Din listă lipsesc, însă, Charles Darwin şi Stephen Hawking. Alte persoane consideră că inteligenţa lui Shakespeare nu poate fi comparată cu cea a lui Marie Curie. În listă sunt incluse personalităţile cu o rată a IQ-ului peste 200, notează Descoperă.

În listă sunt incluse numeroase femei, dar mult mai puţine decât bărbaţii, deoarece femeile nu au avut parte de acelaşi nivel de educaţie.

Mai jos găsiţi lista celor 40 cei mai inteligenţi oameni:

1. Lista îl clasează pe Johann Goethe drept cel mai deştept om din istorie, cu un IQ între 210-225. Acesta a creat prima teorie a evoluţiei, a pus bazele chimiei şi a fost un geniu literal, abilitate reflectată în opera ,,Faust''.

2. Recunoscutul fizician şi creatorul teoriei relativităţii Albert Einstein este al doilea cel mai inteligent om din istorie, cu un IQ între 160-225.

3. Pe locul trei se clasează Leonardo da Vinci, pictorul renascentist, arhitect, muzician, matematician, care a realizat portretul Mona Lisei şi şi-a imaginat elicoptere înainte ca acestea să fie inventate.

4. Issac Nwton se clasează pe locul patru. Celebrul fizician şi matematician englez care a formulat teoria gravitaţiei şi legea mişcării corpurilor avea IQ-ul între 190-200.

5. James Maxwell avea un IQ între 190 şi 205, acesta este un recunoscut fizician predecesor al teoriilor lui Einstein. Acesta a dezvoltat teoria radiaţiilor electromagnetice.

6. Rudolf Clausius a fost un fizician german care a creat a doua lege a termodinamicii. De asemenea, a fost primul care a sugerat că moleculele sunt realizate din atomi. Acesta avea un IQ între 190-205.

7. Nicolaus Copernicus, matematician şi astronom polonez, a creat un nou model al Universului poziţionând Soarele în centrul acestuia. IQ-ul lui era situat între 160 şi 200.

8. Gottfried Leibniz avea un IQ între 182 şi 205 şi a fost un filozof german care a adus un aport important în câmpul fizicii şi al limbajului, dezvoltând o nouă lege a mişcării şi o filozofie a limbajului.

9. Cu un IQ între 200 şi 300, Wiliam Sidis este unul dintre copiii geniu, considerat inspiraţie pentru filmul Good Will Hunting.

10. Thomas Young se situează pe locul zece cu un IQ între 185 şi 200. A realizat descoperiri în cadrul anatomiei umane şi în optică, inclusiv schimbarea formei ochiului atunci când focusează un obiect.

11. Carl Gauss avea un IQ între 250 şi 300, matematicianul de origine germană a fost un copil minune care a contribuit în câmpul algebrei şi al statisticilor.

12. Galileo Galilei, faimosul matematician italian, a descoperit că Venus trece prin mai multe faze, iar Jupiter ar avea patru aştrii selenari. IQ-ul acestuia este între 180-200.

13. Leonhard Euler este fondatorul disciplinei matematică, având un IQ între 180-200.

14. Nikola Tesla, inventatorul bobinei Tesla şi a sistemului de telecomunicaţii transatlantic, are IQ-ul între 140-310.

15. Wiliam Shakespeare are un IQ de 210 şi este cunoscut ca cel mai bun scriitor englez, realizând cele mai cunoscute opere din lume.

16. Francois-Marie Arouet este considerat unul dintre cei mai buni scriitori francezi. Acesta a fost un critic al lui Descartes, IQ-ul său fiind între 190-200.

17. Eltore Majora, fizicianul italian, unul dintre experţii care au descoperit reacţia particulelor subatomice, IQ-ul său situându-se între 183-200.

18. Emanuel Swedenborg avea un IQ de 165-210, recunoscut pentru munca sa teologică, putând să descrie Raiul şi Iadul şi considerând că poate să le viziteze când doreşte.

19. Chrtopher Hirata a fost un copil minune, astrofizician angajat de NASA la doar 16 ani pentru a cerceta colonizarea planetei Marte, IQ-ul său fiind de 225.

20. John Stuard Mill, un filozof care încă este contestat de politicienii din zilele noastre, IQ-ul acestuia fiind situat între 180-200.

Citiţi continuarea articolului în Descoperă

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici