Topul alimentelor care creează dependenţă

Zahărul nu este singurul vinovat de crearea dependenţei de un anumit produs alimentar, sunt de părere specialiştii în nutriţie, deşi cei mai mulţi dintre noi am spune că dulciurile sunt singurele alimente care provoacă dependenţă.

203 afișări
Imaginea articolului Topul alimentelor care creează dependenţă

Topul alimentelor care creează dependenţă (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

În ziua de azi, mai toate produsele alimentare conţin zahăr, de la banala pâine, până la o delicioasă prăjitură de ciocolată.

Diferitele arome şi aditivi din alimente au rolul de a stimula centrul plăcerii de la nivelul creierului. Mai mult, sarea şi grăsimile au rolul de a activa receptorii de la nivelul papilelor gustative, iar acestea au rolul de a mări intensitatea plăcerii de a mânca.

În plus, şi simţul olfactiv are un rol important în apariţia dependenţei de un anumit aliment. Astfel, aroma unui aliment este transmisă către creier, de unde este generat un mesaj de plăcere, iar tot ceea ce ne face plăcere îl repetăm ori de câte ori avem ocazia.

Citeşte mai multe despre alimentele care creează dependenţă pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici