Un bărbat a primit o inimă de porc şi trăieşte să povestească

  • Pentru a doua oară în istorie a fost realizată o operaţie de transplant cu o inimă de porc.
  • Primul pacient care a fost supus la intervenţia experimentală a murit după două luni.
  • Starea celui de-al doilea pacient este foarte bună, afirmă medicii.
1980 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a primit o inimă de porc şi trăieşte să povestească
La spitalului University of Maryland Medical Center a avut loc o intervenţie medicală fără precedent. Un bărbat în vârstă de 58 de ani, care suferea de insuficienţă cardiacă terminală, a primit o inimă de porc modificată genetic. Este pentru a doua oară în istorie când se realizează un astfel de transplant.

Operaţia a fost efectuată pe 20 septembrie de aceeaşi echipă care a realizat prima intervenţie experimentală în 2022, potrivit CNN.

 

Operaţia a fost aprobată în cadrul programului al Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA).

Pacientul, Lawrence Faucette, a consimţit pe deplin la tratamentul experimental şi a fost informat despre toate riscurile. El va fi monitorizat îndeaproape pentru orice semne de respingere sau orice dezvoltare a virusurilor legate de porc.

Potrivit medicilor, pacientul „respiră în prezent singur şi inima lui funcţionează optim, fără nicio asistenţă din partea dispozitivelor de susţinere”. Soţia sa, Ann Faucette, a declarat că nu are alte aşteptări decât să spere să trăiască cât mai mult timp împreună.

Primul transplant de succes cu inimă de porc la om a fost realizat anul trecut, dar din păcate, pacientul David Bennett a murit la două luni după operaţie. Acesta a suferit de multiple complicaţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici