- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (10.05.2016, 16:36)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un pahar cu bere, posibilul aliat împotriva diabetului de tip II
Studii efectuate de cercetători spanioli au demonstrat că datorită conţinutului său de micro şi macronutrienţi, berea, consumată moderat şi însoţită de o dietă bogată în legume, fructe şi peşte (dieta mediteraneană), poate reduce riscul apariţiei diabetului,
887 afișări
Un pahar cu bere, posibilul aliat împotriva diabetului de tip II
Diabetul este o tulburare a metabolismului ce este determinată de producţia insuficientă de insulină a organismului, fie moştenită genetic, fie provocată de o viaţă sedentară sau de o dietă nesănătoasă. Pentru că această boală afectează din ce în ce mai multe persoane în întreaga lume, medicii specialişti vin cu recomandări de care trebuie să se ţină cont dacă se doreşte prevenirea bolii, scrie One.ro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Congresul SUA a aprobat pachetul de sprijin de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan
-
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
-
SUA: Proiectul de lege privind interzicerea sau dezinvestirea TikTok a fost adoptat de Senat. Urmează votul final al lui Joe Biden
-
Tesla promite maşini mai ieftine după ce cererea pentru vehicule electrice a scăzut
Obezitatea este una dintre cele mai frecvente cauze ale apariţiei diabetului. Din cauza faptului că excesul de kilograme conduce la depuneri de grăsime in jurul organelor interne, corpul primeşte semnale eronate care dereglează producţia de insulină. În aceste situaţii, sportul şi mişcarea în aer liber sunt activităţi recomandate cu tărie de către diabetologi.
Cercetătorii au demonstrat că un pahar cu bere poate fi benefic în reducerea riscului de apariţie a diabetului, notează One.ro.
”Un consum moderat de bere poate fi chiar recomandat în prevenirea instalării diabetulul de tip II. Nu toată lumea ştie, dar, pe de o parte, un consum moderat de bere nu îngraşă, 100 ml de bere având doar 43 kcal, iar, pe de altă parte, ingredientele berii au proprietăţi benefice pentru sănătatea organismului. Efectele pozitive sunt completate de aportul de vitamine, acid folic, fier şi calciu al berii, băutura putând să facă parte dintr-un stil de viaţă sănătos”, sustine Dr. Corina Zugravu.
Citeşte continuarea articolului în One.ro.
Citeşte şi: STUDIU: Românii preferă berea blondă şi consideră băutul mai multor beri o dovadă de masculinitate
Citește pe alephnews.ro: Senatul SUA a votat pentru interzicerea dreptului de proprietate asupra TikTok a companiei chineze ByteDance
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sindromul rar care te face beat, chiar dacă n-ai băut. Cum a scăpat un belgian de amendă după ce a dat fiola „peste cap”
Elon Musk dă pe toată lumea afară: După ce a concediat 14.000 de angajaţi, celebrul miliardar a decis să renunţe la o divizie întreagă abia formată
De ce să te duci să lucrezi la H&M la Londra, pe 1.800 de lire sterline, când aceiaşi bani îi obţii la Bucureşti, într-o trattorie, şi ai costurile vieţii mult mai reduse, începând cu chiria?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile îl vor ține la psihiatrie
CANCAN.RO
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:26
-
astăzi, 08:00
Eficienţa Energetică în viaţa oamenilor din perspectiva anilor 2050