Un test sangvin ar putea detecta din timp cancerul pulmonar

Un test sangvin care identifică nouă compuşi din sânge ar putea să ofere o modalitate sigură şi eficientă în diagnosticarea cancerului pulmonar, au anunţat, marţi, reprezentanţii companiei Celera Corporation.

141 afișări
Imaginea articolului Un test sangvin ar putea detecta din timp cancerul pulmonar

Un test sangvin ar putea detecta din timp cancerul pulmonar (Imagine: Bogdan Stamatin)

Un astfel de test ar putea să permită tratarea rapidă a cancerului pulmonar, care nu este detectat, de regulă, decât după ce s-a extins la alte organe, au explicat specialiştii companiei Celera, o filială a Appelera Corp.

"Acesta este unul dintre cele mai promiţătoare teste împotriva cancerului macrocelular pe care l-am văzut până acum", a declarat Harvey Pass de la Langone Medical Center din cadrul Universităţii New York, unul dintre coordonatorii experimentului.

Cercetătorii au testat persoanele diagnosticate cu un cancer pulmonar în primul stadiu, care poate fi adeseori tratat, şi au descoperit că testul respectiv a detectat cancerul cu o acurateţe de peste 90%.

Acest test foloseşte un spectrometru puternic pentru a detecta nouă compuşi din sânge. Cercetătorii încearcă în prezent să obţină şi o variantă simplificată a testului, ce identifică doar şase compuşi, potrivit Asociaţiei Internaţionale de Studiere a Cancerului Pulmonar cu sediul în San Francisco.

În total, medicii au testat 103 pacienţi suferind de cancer pulmonar macrocelular şi fumători care nu prezentau această afecţiune.

Dintre toate tipurile de cancer, cancerul pulmonar face cele mai multe victime - 1,2 milioane de decese pe an, pe plan mondial. Cele mai multe cazuri sunt diagnosticate după ce cancerul s-a extins de la plămâni spre alte organe şi nu mai poate fi tratat.

Compania Celera, cu sediul în statul american Maryland, a fost fondată de Craig Venter, un pionier în descoperirile genetice, şi s-a specializat în producerea testelor de diagnosticare a mai multor maladii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici