Unde găseşti cel mai curat aer de pe planetă

  • Cel mai curat aer de pe planetă se află în zona Antarcticii.
  • Poluarea este o problemă de sănătate publică.
  • Şapte milioane de oameni mor anual din cauza poluării.
1634 afișări
Imaginea articolului Unde găseşti cel mai curat aer de pe planetă

Unde găseşti cel mai curat aer de pe planetă

Sigur ţi-ar plăcea să trăieşti într-un loc nepoluat. Şi am o veste bună pentru tine, un astfel de loc chiar există. Este adevărat că ar trebui să mergi până în Oceanul Sudic, în zona Antarcticii. Cercetătorii americani cred că acolo au găsit regiunea cu cel mai curat aer de pe planetă.

Într-un studiu fără precedent care a vizat compoziţia în bio-aerosoli a oceanului, a fost identificată o regiune atmosferică ce nu a suferit modificări legate de activităţile umane. Aerul din stratul de deasupra oceanului nu este contaminat cu particule provenind din arderea combustibililor fosili, agricultură şi alte industrii poluante şi nici cu praf provenind de pe alte continente. Specialiştii au descris regiunea din Oceanul Sudic drept "cu adevărat virgină".

Poluarea este provocată de aerosoli, particule lichide, solide şi gazoase aflate în suspensie în aer şi este o adevărată problemă de sănătate publică.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, poluarea creşte riscul de boli cardiace, accidente cerebrale şi cancer pulmonar şi ucide anual şapte milioane de oameni. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici