Unul din trei oameni nu doarme. Care sunt cele mai bune remedii pentru un somn liniştit

Tulburările de somn sunt afecţiuni care apar odată cu înaintarea în vârstă, din cauza modificărilor hormonale produse în organism sau ca efect al diferitelor tratamente pe care vârstnicii le urmează, după cum arată tratatele de specialitate în psihologie.

306 afișări
Imaginea articolului Unul din trei oameni nu doarme. Care sunt cele mai bune remedii pentru un somn liniştit

Unul din trei oameni nu doarme. Care sunt cele mai bune remedii pentru un somn liniştit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Specialiştii atrag atenţia că vârsta persoanelor care acuză insomnii este în continuă scădere. "Stresul şi ritmul alert în care trăim sunt principalii factori care duc la apariţia insomniilor în rândul persoanelor tinere. Tulburările de somn îi afectează chiar şi pe copii, care, teoretic, sunt feriţi de problemele cotidiene", afirmă Keren Rosner, psihoterapeut. Potrivit statisticilor internaţionale, o persoană din trei suferă de insomnie la un moment dat în viaţă, femeile fiind de două ori mai expuse riscului de a dezvolta această afecţiune.

Citeşte mai multe despre remediile pentru un somn liniştit pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici