Unul din zece copii se simte nefericit

Unul din zece copii se simte nefericit, principala cauză fiind certurile din familie sau divorţul părinţilor, potrivit unui studiu realizat de The Children's Society în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.

37 afișări
Imaginea articolului Unul din zece copii se simte nefericit

Unul din zece copii se simte nefericit (Imagine: Mediafax Foto)

Deşi perioada copilăriei ar trebui să fie cea mai fericită din întreaga viaţă, pentru mulţi copii ea nu oferă bucuriile specifice vârstei.

Potrivit unui studiu din Marea Britanie, unul din zece copii se simte nefericit din cauza conflictelor izbucnite în familie. Acelaşi raport a arătat că cei care locuiesc cu părinţii naturali sunt mai fericiţi decât cei care sunt crescuţi de părinţi vitregi sau de un singur părinte.

"Schimbările recente în structura familiei influenţează direct starea de bine a copiilor", se indică în raport.

În cercetare au fost implicaţi 7.000 de copii, cu vârste între 10 şi 15 ani.

"Concluzia noastră a fost că, deşi majoritatea copiilor sunt fericiţi, în fiecare clasă există circa doi care sunt nefericiţi şi au temeri provocate de felul în care arată", a declarat Bob Reitemeier, director executiv Children's Society.

Un alt studiu al aceleiaşi organizaţii a arătat că 21% dintre fete suferă de anxietate şi se simt nesigure din cauza aspectului fizic, în timp ce doar 12% dintre băieţi au astfel de probleme.

În plus, cercetarea demonstrează că şcoala îi face nefericiţi pe circa 12% dintre copii. Unul din zece percepe această instituţie ca un factor ce limitează libertatea de a alege şi nu are aşteptări pozitive legate de viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici