Următorul pas în confruntările militare? Câinii inteligenţi robotizaţi care fug mai repede decât Usain Bolt - FOTO, VIDEO

O nouă invenţie a DARPA, o divizie a Departamentului de Apărare al Statelor Unite ale Americii, ar putea schimba felul în care conflictele militare se vor desfăşura în viitor. Câinii robotizaţi ar putea fi soluţia în teatrul de război, invenţia americanilor având un grad ridicat de durabilitate şi eficacitate în luptă.

818 afișări
Imaginea articolului Următorul pas în confruntările militare? Câinii inteligenţi robotizaţi care fug mai repede decât Usain Bolt - FOTO, VIDEO

Următorul pas în confruntările militare, câini inteligenţi robotizaţi (Imagine: captura video)

Dronele şi sistemele militarizate tot mai sofisticate au schimbat felul în care armatele din toată lumea îşi desfăşoară misiunile în teatrele de război.

Noi descoperiri în domeniul tehnologic şi ultimele invenţii ale cercetătorilor tind să schimbe felul în care viitoarele războaie vor fi purtate.

DARPA, o subsidiară a Departamentului de Apărare al SUA, a creat un nou tip de dronă care ia asemănarea unui câine din rasa Doberman, relatează Huffington Post. Drona botezată "Alphadog" sau "LS3" ar putea fi noul prieten al soldatului american pe teatrele de operaţii.

Câinele robotizat are o viteză uluitoare în alergat, fiind capabil să fugă mai repede ca Usain Bolt. Robotul are capabilitatea de a-şi înţelege partenerul de război, îl poate urma pe acesta şi răspunde comenzilor care i se dau.

Potrivit publicaţiei de specialitate CNET, invenţia armatei americane este "o minune pe patru picioare, capabilă să transporte armament cu o greutate de 181 de kilograme. Drona poate trece cu uşurinţă peste aproape orice provocare pe care mediul înconjurător o arată soldaţilor pe câmpul de luptă". 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici