Vezi aici lista băuturilor care taie efectul medicamentelor

Cu toţi ştim că nu este bine să bem alcool atunci când urmăm un tratament cu antibiotice, dar la întrebarea de ce, răspunsul nu este unul clar. Prof. dr. Ion Fulga, şeful catedrei de farmacologie şi farmacoterapie a Universităţii de Medicină şi farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, explică de ce există o incompatibilitate între medicamente şi anumite alimente, informează cotidianul Gândul.

52 afișări
Imaginea articolului Vezi aici lista băuturilor care taie efectul medicamentelor

Vezi aici lista băuturilor care taie efectul medicamentelor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Astfel, persoanele care urmează un tratament medicamentos cu antibiotice, precum penicilina, trebuie să evite să bea alcool pe tot parcursul terapiei, deoarece alcoolul duce la inactivarea antibioticelor. "Totul depinde de tipul de antibiotice pe care pacientul îl ia. Efectele negative asupra organismului uman pot fi mai mari dacă pacientul ia anumite antibiotice pentru tratarea tuberculozei şi apoi bea alcool - precum înroşirea pielii sau apariţia unei stări «alterate» a întregului corp", spune prof. dr. Fulga.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici