Vinul roşu ar putea combate obezitatea - VIDEO

Cercetătorii au dovedit deja beneficiile unui pahar de vin pentru inimă, dar acum vin cu un nou studiu care să încurajeze consumul băuturii din struguri. Vinul ar putea fi răspunsul pentru combaterea obezităţii.

854 afișări
Imaginea articolului Vinul roşu ar putea combate obezitatea - VIDEO

Vinul roşu ar putea combate obezitatea - VIDEO (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Conform cercetătorilor de la Universitatea Purdue, un compus care se găseşte în vinul roşu numit resveratrol se transformă într-un alt compus, piceatannol, care blochează formarea celulelor grase, informează The Huffington Post.

Conducătorul studiului, Kee-Hong Kim, a precizat că descoperirea compusului piceatannol este de o importanţă majoră pentru că acesta are abilitatea să blocheze creşterea celulelor grase imature. Descoperirea poate fi un început pentru tratamentul împotriva obezităţii.

Compusul Piceatannol are o structură similară cu resveratrol şi se găseşte atât în vin cât şi în alune şi struguri roşii. Compusul a fost deja creditat cu proprietăţi care îi permit să lupte împotriva cancerului şi bolilor cardiace sau neurodegenerative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici