Zilnic, mâncăm 46 de linguriţe de zahăr. Vezi aici lista alimentelor periculoase

Suntem tentaţi să credem că zahărul se află doar în dulciuri. Greşit - este concluzia cercetătorilor americani de la Şcoala de Medicină Emory. Zilnic mâncăm 46 de linguriţe de zahăr, chiar dacă suntem la dietă, iar regimul pe care îl urmăm este unul sărac în glucide, informează cotidianul Gândul.

322 afișări
Imaginea articolului Zilnic, mâncăm 46 de linguriţe de zahăr. Vezi aici lista alimentelor periculoase

Zilnic, mâncăm 46 de linguriţe de zahăr. Vezi aici lista alimentelor periculoase (Imagine: Shutterstock)

Şi totuşi unde se "ascunde" zahărul? Potrivit specialiştilor, încă de la micul dejun, compus din cereale integrale, o ceaşcă de cafea sau ceai, mâncăm până la 9 linguriţe de zahăr; prânzul ajunge până la 22 de linguri de zahăr, iar la cină cantitatea de dulce ajunge până la 8 linguri. Adunate, acestea dau 39 de linguriţe de zahăr. Dacă adăugăm şi cantitatea de zahăr conţinută de băuturile carbogazoase, numărul linguriţelor "dulci" ajunge la 46. " O sticlă de 500 de mililitri conţine 7 linguriţe de zahăr", precizează prof. Miriam Vos, coordonatorul cercetării.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici