Actriţa Emma Watson a intrat în board-ul gigantului de modă Kering, proprietarul Gucci

  • Actorul şi activista britanică Emma Watson s-a alăturat consiliului de administraţie al gigantului francez al modei Kering,
  • Kering este proprietarul Gucci
1579 afișări
Imaginea articolului Actriţa Emma Watson a intrat în board-ul gigantului de modă Kering, proprietarul Gucci

Actriţa Emma Watson a intrat în board-ul gigantului de modă Kering, proprietarul Gucci

Watson, cunoscută pentru rolurile din seria de filme Harry Potter, susţinătoare a mişcării ecologiste, va prezida comitetul de sustenabilitate al Kering, după ce acţionarii au sprijinit această mişcare.

Kering s-a confruntat cu critici în privinţa practicilor sale de sustenabilitate.

Fostul şef al Credit Suisse, Tidjane Thiam, şi şeful gigantului chinez Didi Chuxing, Jean Liu, au fost, de asemenea, numiţi în consiliul de administraţie.

Watson este cunoscută pentru apariţiile în haine sustenabile de la designeri de top la evenimentele publice. Alături de alte activităţi, ea este imaginea aplicaţiei Good On You, care evaluează mărcile de modă în baza datelor lor etice şi de sustenabilitate.

Aplicaţia a fost destul de aspră cu mărcile de top Kering, precum Gucci, Saint Laurent şi Balenciaga, evaluându -le doar „Nu este suficient de bună” sau „Este un început”.

Datorită lanţurilor lungi de aprovizionare şi a producţiei cu consum intens, industria modei consumă mai multă energie decât industria aeronautică şi navală combinată, potrivit ONU. De asemenea, este responsabilă pentru producerea de cantităţi mari de deşeuri şi ape poluate.

Şeful Kering, François-Henri Pinault, a lăudat „cunoştinţele şi competenţele noilor membri ai consiliului de administraţie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici