ALEGE SMART Ce aşteptări sunt în Spania de la candidaţii la alegerile locale din România

  • Românii care s-au stabilit în ţări din Europa au avut ocazia să vadă cum se fac lucrurile la alţii.
  • Au înţeles că politicienii sunt obligaţi să-şi respecte promisiunile şi să găsească soluţii pentru problemele cetăţenilor.
  • Ciprian Roman trăieşte de 24 de ani în Spania, într-un orăşel de lângă Madrid, unde a ajuns să cunoască îndeaproape politica de la nivel local.
513 afișări
Imaginea articolului ALEGE SMART Ce aşteptări sunt în Spania de la candidaţii la alegerile locale din România

ALEGE SMART Ce aşteptări sunt în Spania de la candidaţii la alegerile locale din România

Aşteptările lui de la un candidat sunt foarte precise, pe lângă faptul că acesta trebuie să fie cinstit. Vrea ca acesta să administreze eficient oraşul şi să atragă investitori.
 
Ceea ce l-a impresionat pe Ciprian în Spania a fost interesul localnicilor pentru politică şi implicarea lor la nivel local. Spre deosebire de mulţi români care stau pe margine, spaniolii sunt conştienţi că dacă iniţiativa nu pleacă de la ei, politicienii nu vor face nimic.
 
Ciprian s-a implicat şi el în viaţa politică. Este membru în Partidul Popular din Spania şi militează într-o formaţiune din România. Îşi doreşte ca românii stabiliţi în Spania să profite de dreptul lor la vot ca să evite orice atac xenofob în viitor.
 
„Îmi place un primar care să vină la sfârşitul anului să zică: Eu, ca primar am făcut lucrurile atât de bine în acest oraş astfel încât mai multă lume va veni aici ca să locuiască, tu ai mai mulţi clienţi la firma pe care o conduci, casa pe care o ai s-a revalorizat şi acum costă cu 6 mii de euro mai mult decât anul trecut”, spune românul stabilit în Spania. 
 
Ciprian Roman crede că oamenii sunt conştienţi că primează binele general. Oamenii ştiu că atunci când le va fi bine tuturor, lui în mod individual îi va fi bine în mod automat. 
 
„N-au lăsat lucrurile să treacă de la sine. Nu aşteaptă nimeni ca lucrurile să se rezolve singure sau să apară un binefăcător, care să rezolve totul. Oamenii sunt ei cei care iau taurul de coarne. 
 
Suntem totuşi într-un număr destul de mare. Putem să contăm la alegerile locale, însă nu alegem să ne implicăm. E oarecum moştenirea cu care am venit din ţară”, mai afirmă românul. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici