Boris Johnson, vizat de întrebări privind viaţa privată după ce poliţia s-a deplasat la reşedinţa sa

Boris Johnson, promotor al ieşirii Marii Britanii din UE considerat favorit să devină prim-ministru, este vizat de o serie de întrebări după ce presa a relatat că poliţia a fost chemată la reşedinţa sa din cauza unei dispute aprige cu partenera, situaţia riscând să îi afecteze ambiţiile politice.

2403 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson, vizat de întrebări privind viaţa privată după ce poliţia s-a deplasat la reşedinţa sa

Boris Johnson, vizat de întrebări privind viaţa privată după ce poliţia s-a deplasat la reşedinţa sa

Cotidianul The Guardian a dezvăluit că poliţia a fost chemată la reşedinţa lui Boris Johnson şi a prietenei sale, Carrie Symonds, după ce un vecin a auzit o dispută vehementă. "Persoana care a sunat era preocupată de situaţia vecinei. Agenţii au discutat cu toţi locatarii apartamentului, care erau în siguranţă şi în stare bună", a transmis Poliţia, potrivit Reuters.

Nici Boris Johnson, nici Carrie Symonds nu au făcut comentarii pe această temă, însă scandalul a generat o serie de întrebări referitoare la viaţa personală a politicianului considerat favorit să devină prim-ministru al Marii Britanii după demisia Theresei May.

Fostul procuror general Dominic Grieve a declarat pentru BBC că nu este în poziţia de a comenta astfel de situaţii, însă a subliniat că lucrurile de acest tip sunt relevante la nivel politic. "Sunt relevante şi trebuie să fie relevante, dar trebuie să fim atenţi ce aspecte ale caracterului contează cu adevărat. Sigur că încrederea şi sinceritatea sunt lucruri importante", a argumentat Grieve.

"Ambiţia lui Boris Johnson de a deveni premier al Marii Britanii este afectată de cearta cu partenera sa, care a adus poliţia la reşedinţa din Londra", comentează agenţia de presă Bloomberg.

Tim Sinclair, un politician conservator, a exprimat speranţa că incidentul va fi dat uitării. "Nu cred că incidentul va fi bun pentru Boris Johnson, în mod clar nu l-ar fi vrut. Cu toate acestea, în mod ironic, în pofida contextului, Boris Johnson este perceput ca fiind apropiat de oameni tocmai pentru că vorbeşte normal, îşi spune punctele de vedere, face lucruri şi se comportă în moduri la care oamenii normali se uită", a apreciat Sinclair.

Taguri:
m.britanie,
politică,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici