Ce efecte are vremea caldă asupra pandemiei coronavirusului: „Am obţinut un rezultat opus"

Oamenii de ştiinţă din Canada susţin că vremea caldă nu va împiedica foarte mult răspândirea noului virus, relatează The Independent.

13951 afișări
Imaginea articolului Ce efecte are vremea caldă asupra pandemiei coronavirusului: „Am obţinut un rezultat opus"

Ce efecte are vremea caldă asupra pandemiei coronavirusului: „Am obţinut un rezultat opus"

 

O echipă de savanţi din Toronto, Canada, au studiat 144 de regiuni din întreaga lume, au analizat cum se răspândeşte coronavirusul în toată lumea, la diferite temperaturi, umidităţi şi latitudini diferite, la sfârşitul lunii martie.
 
Dr. Peter Juni, de la Universitatea din Toronto, a explicat că echipa de cercetători a descoperit o slabă legătură sau niciuna între răspândirea coronavirusului şi temperatură sau latitudine şi doar o asociere slabă cu umiditatea, relatează The Independent.
 
„Am făcut un studiu preliminar care sugera că latitudinea şi temperatura pot juca un rol. Dar când am repetat studiul în condiţii mult mai riguroase, am obţinut rezultatul opus. Rezultatele noastre au o relevanţă imediată, întrucât multe ţări şi unele provincii şi teritorii canadiene au în vedere relaxarea sau renunţarea la unele dintre aceste măsuri de sănătate publică”, a spus Peter Juni.
 
Un alt epidemiolog, de la Universitatea din Toronto, Dionne Gesink a emis un comunicat în care acesta susţine că vara nu va putea eradica virusul şi că oamenii trebuie să ştie asta.
 
„Vara nu va face coronavirusul să dispară. Este important ca oamenii să ştie asta. Pe de altă parte, cu cât au au fost luate mai multe intervenţii de sănătate publică, cu atât impactul asupra încetinirii epidemiei a fost mai mare”, a spus Dionne Gesink.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici