China va avea reacţia "necesară" faţă de eventualele exporturi de armament din SUA în Taiwan

  • China solicită Statelor Unite să nu exporte armament în Taiwan
  • Oficial chinez: "China va avea reacţia necesară şi legitimă"
  • Administraţia de la Beijing îndeamnă ţările aliate să fie "vigilente" la activităţile Statelor Unite
1255 afișări
Imaginea articolului China va avea reacţia "necesară" faţă de eventualele exporturi de armament din SUA în Taiwan

China va avea reacţia "necesară" faţă de eventualele exporturi de armament din SUA în Taiwan

Administraţia Xi Jinping a avertizat, marţi, că va avea reacţia "necesară" faţă de eventualele vânzări de arme americane către Taiwan, Beijingul îndemnând ţările asiatice să fie vigilente în legătură cu strategia Statelor Unite în regiune.
 
Statele Unite trebuie să oprească imediat toate vânzările de armament spre Taiwan, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, citat de agenţia Reuters. "China va avea reacţia necesară şi legitimă", a avertizat oficialul de la Beijing.
 
"China se opune ferm exporturilor de armament spre Taiwan", a atras atenţia Ambasada Chinei din Washington.
 
Potrivit unor surse de la Washington, Casa Albă a decis avansarea procedurilor pentru noi exporturi de armament spre Taiwan.
 
În contextul tensiunilor regionale, Administraţia de la Beijing a îndemnat ţările aliate să fie "vigilente" la activităţile Statelor Unite.
 
China şi Asociaţia Naţiunilor Sud-Est Asiatice (ASEAN) trebuie să colaboreze pentru eliminarea "perturbărilor externe" în Marea Chinei de Sud, a declarat Wang Yi, consilier de stat în cadrul Administraţiei de la Beijing, avertizând că strategia Statelor Unite în zona indo-pacifică generează "riscuri de securitate" pentru estul Asiei.
 
Statele Unite contestă activităţile militare ale Chinei în zone disputate din Marea Chinei de Sud, iar secretarul de Stat, Mike Pompeo, a declarat că Washingtonul vrea ca Asia să fie "liberă şi deschisă", fără a fi dominată de nicio ţară. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici