Credeau că au scăpat de coronavirus. După ce au relaxat măsurile, în Germania apar indici de agravare a epidemiei

Germania a relaxat măsurile de restricţie împotriva COVID-19, dar au apărut imediat creşteri asupra ratei de infectare şi reproducere a coronavirusului. Anunţul a fost făcut de Institutul Robert Koch.

5879 afișări
Imaginea articolului Credeau că au scăpat de coronavirus. După ce au relaxat măsurile, în Germania apar indici de agravare a epidemiei

Credeau că au scăpat de coronavirus. După ce au relaxat măsurile, în Germania apar indici de agravare a epidemiei

 

Conform datelor furnizate din partea Institului Robert Koch, s-a atins din nou pragul de 1.0, ceea ce reprezintă valoarea numerică a transmiterii virusului la persoane, în medie. Virusologii au insistat permanent asupra importanţei ca rata să fie subunitară. Este pentru prima oară când a fost atins pragul după 15 aprilie, când rata a scăzut la un minim de 0,7, după care a început din nou să crească.
 
Astfel, cabinetul federal de la Berlin şi oficialii landurilor din Germania au decis să discute următoarele etape de ridicare a restricţiilor pe 6 mai, deoarece lor le revin deciziile finale în materie de sănătate. Aceste cifre îngrijorătoare pot confirma temerile spuselor cancelarului Angela Merkel, care susţine o linie mai dură şi a avertizat de mai multe ori asupra tendinţei opiniei publice şi a unor responsabili politici de a sări peste etape.
 
Recent, cancelarul german a demonstrat că sistemul de sănătate ar putea ajunge la limita capacităţii, din punct de vedere al numărului de paturi în spitale până în octombrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici