Croitorul român care face măşti de protecţie împotriva coronavirusului gratis în Italia. Primeşte sute de cereri

  • Croitorul român Ştefan Ilasi face măşti de protecţie pe care le oferă gratis.
  • Hotelul la care lucrează de 15 ani a fost închis de pandemia Covid-19
5782 afișări
Imaginea articolului Croitorul român care face măşti de protecţie împotriva coronavirusului gratis în Italia. Primeşte sute de cereri

Croitorul român care face măşti de protecţie împotriva coronavirusului gratis în Italia. Primeşte sute de cereri

E croitorul care are grijă ca toate uniformele angajaţilor să arate bine în faţa unor vedete ca Nicolas Cage sau Liz Taylor, însă acum acesta este închis din cauza pandemiei Covid-19.

Cea mai afectată ţară din Europa de coronavirus, Italia a rămas rapid fără măşti de protecţie, astfel că Ştefan a decis să-şi folosească experienţa de croitor la fabricarea unor măşti pe care le oferă gratis. A început cu prietenii săi, însă vestea s-a dus rapid, iar Ştefan primeşte zilnic cereri prin intermediul Facebook de la necunoscuţi.

"Când am auzit că nu mai sunt măşti mi-am dat seama că eu am tot ce îmi trebuie ca să le fac. Aşa că le-am făcut şi le-am dat degaba. Nu am nevoie de mult material, important e să ştii cum să le faci. La început le-am dat prietenilor, dar apoi am primit sute de cereri. Se pot spăla şi refolosi. Pentru copii le fac şi cu mici decoraţii ca să-i fac să zâmbească. O fac din inimă, nu am nevoie de bani, chiar dacă unii îmi propun mici atenţii", a povestit Ştefan în cotidianul La Repubblica.

Croitorul român vrea să coasă cât mai multe măşti, însă speră că tragedia care a lovit Italia să ia sfârşit. "Nu ştiu când această situaţie va lua sfârşit, sper că în curând. Mă sună din România oameni îngrijoraţi, le spun că totul va fi bine", a mai spus Ştefan.

Bilanţul din Italia este dramatic. Aproape 28.000 de oameni infectaţi cu coronavirus şi peste 2100 de decedaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici