Doi angajaţi Huawei, sancţionaţi de companie pentru că au folosit iPhone ca să transmită felicitări de Anul Nou

Compania Huawei Technologies din China a pedepsit doi angajaţi care au folosit iPhone pentru a trimite felicitări de Anul Nou de pe contul oficial Twitter al companiei, conform unui memoriu intern citat de Reuters.

3229 afișări
Imaginea articolului Doi angajaţi Huawei, sancţionaţi de companie pentru că au folosit iPhone ca să transmită felicitări de Anul Nou

Doi angajaţi Huawei, sancţionaţi de companie pentru că au folosit iPhone ca să transmită felicitări de Anul Nou

Huawei, a cărui telefoane din seria P concurează cu iPhone, a transmis urmăritorilor contului Twitter al companiei urări de an nou fericit într-un mesaj marcat „via Twitter for iPhone” – „prin Twitter pentru iPhone".

Tweet-ul a fost eliminat rapid, dar capturi de ecran s-au răspândit în social media.

Într-un memoriu intern al Huawei din data de 3 ianuarie, Chen Lifang, corporate senior vice-president, a declarat că "incidentul a provocat daune mărcii Huawei".

Twitter, la fel cum este şi Facebook sau Google, este blocat în China. Pentru a avea acces, utilizatorii au nevoie de o conexiune de reţea privată virtuală (VPN).

Huawei, care a depăşit Apple şi a devenit al doilea mare furnizor de smartphone-uri din lume în ianuarie-septembrie, a refuzat să comenteze.

Compania a retrogradat cei doi angajaţi responsabili şi le-a redus salariile lunare cu 5.000 de yuani (728,27 dolari). Salariul unuia dintre angajaţi - directorul de marketing digital al Huawei - va fi îngheţat timp de 12 luni.

Nu este prima dată când apar astfeld e probleme; Hu Xijin, redactorul-şef al tabloidului naţionalist Global Times, a folosit anul trecut un iPhone pentru a-şi exprima sprijinul pentru companiile Huawei şi ZTE Corp, devenind o ţintă a ironiilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici