Europarlamentar PSD: Comisia Europeană să intervină urgent privind legislaţia austriacă privind alocaţiile

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a anunţat marţi că solicită Comisiei Europene să ia măsuri cât mai urgent privind legislaţia din Austria privind alocaţiile pentru copiii imigranţilor. El mai afirmat cu un astfel de regim de discriminare nu ar trebuie să fie acceptat în Europa.

323 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar PSD: Comisia Europeană să intervină urgent privind legislaţia austriacă privind alocaţiile

Europarlamentar PSD: CE să intervină urgent privind legislaţia austriacă privind alocaţiile

"Fac un apel la Comisia Europeană să urgenteze această analiză şi să ia măsurile care se impun, astfel încât cetăţenii români din Austria să nu fie victimele unor politici discriminatorii, incompatibile cu valorile europene", a declarat Răzvan Popa, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Europarlamentarul a explicat faptul că prin introducerea acestei legi românii vor fi discriminaţi alături de ceilalţi cetăţeni din alte state membre care muncesc în Austria.

„Deşi românii care muncesc în Austria plătesc taxele la fel ca cetăţenii austrieci, acum vor fi supuşi unui regim de discriminare care nu ar trebuie să fie acceptat în Europa. Şi nu este vorba doar de români, ci de toţi cetăţenii din alte state UE care muncesc în Austria", a explicat europarlamentarul.

Răzvan Popa motivează solicitarea făcută prin faptul că hotărârea Austriei încalcă un principiu fundamentale al Uniunii Europene. Conform acestuia, o astfel de hotărâre are consecinţe asupra încrederii cetăţenilor în proiectul european.

"O astfel de decizie încalcă un principiu fundamental social şi economic - la contribuţii şi muncă egale, beneficiile ar trebuie să fie egale. Iată că un stat european, Austria, refuză să mai respecte acest principiu. Acest tip de politici sunt exact acelea care afectează coeziunea proiectului european şi încrederea cetăţenilor în acesta. În UE, cetăţenii tuturor statelor europene trebuie să aibă drepturi egale", a declarat Răzvan Popa.

Parlamentul de la Viena a adoptat în luna octombrie a anului trecut un proiect de lege care prevede că imigranţii din alte ţări ale Uniunii Europene care muncesc în Austria vor primi pentru copiii aflaţi în ţara de origine alocaţii adaptate nivelului de trai şi veniturilor din naţiunea respectivă, informează agenţia APA. Conform noului sistem de calcul, copiii imigranţilor vest-europeni ar urma să primească alocaţii mai mari, iar cei est-europeni mai mici.

Comisia Europeană a reacţionat pe data de 7 ianuarie 2018, după ce Austria a decis diminuarea alocaţiilor pentru copiii românilor care muncesc în acest stat, arătând că aceştia trebuie să primească ”aceleaşi beneficii, indiferent de naţionalitatea lor sau de locul unde se află copiii lor”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici