EXCLUSIV Jurnalistul Ion Spânu, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

  • Ion Spânu: Părerea mea este că în ziua de 28 iunie 1883, perioadă în care se semnase tratatul secret cu Ungaria, Eminescu, fiind membrul Societăţii Carpaţi, care milita pentru unirea României cu Transilvania, era scos din viaţa publică, pentru că dosarul aşa se numeşte, dosar de interdicţie. Un om care este nebun nu poate să scrie în presă.
  • Ion Spânu: Scoaterea lui Mihai Eminescu din viaţa publică este o operaţiune reuşită. Eminescu este totuşi tatăl nostru, al gazetarilor, nu putem să-l lăsam aşa, la cheremul unor istorici literari, domn'e a înnebunit. Nu, nu a înnebunit
  • Ion Spânu: Există un document, o scrisoare a unui gazetar către alt gazetar, cel mai apropiat de evenimentele din 28 iunie. În acest document se spune că Eminescu era fugărit de prietenii lui şi s-a ascuns în băile Mitraşevski de frica lor şi de acolo a fost ridicat de către Poliţie. Asta răstoarnă absolut tot ce se ştia, că Eminescu era nebun.
377 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV Jurnalistul Ion Spânu, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

EXCLUSIV Jurnalistul Ion Spânu, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

Sâmbătă, 24 iulie, jurnalistul Ion Spânu, autorul volumului Asasinarea lui Eminescu, intră sub tirul întrebărilor şi curiozităţii publicistului Ion Cristoiu.

Ce dovezi există în sprijinul ipotezei că Mihai Eminescu a fost asasinat? Cine a spus că Mihai Eminescu a înnebunit? Cum a ajuns Mihai Eminescu la ospiciu? Cine şi de ce avea interesul să-l elimine pe Eminescu din viaţa publică? Care a fost atitudinea lui Titu Maiorescu, protectorul lui Eminescu? Cum era Mihai E0minescu, gazetarul?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici