EXCLUSIV. Prima reactie a SRI în scandalul privind Ţinutul Secuiesc

  • SRI spune, în scandalul privind autonomia Ţinutului Secuiesc, că este exclusă orice acţiune a Serviciului care ar putea leza interesele unui partid
  • SRI precizează, pentru MEDIAFAX, că monitorizarea activităţii puterii legislative a ţării excedează sfera de competenţă
  • Parlamentul a cerut SRI explicaţii cu privire la acest subiect
26510 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV. Prima reactie a SRI în scandalul privind Ţinutul Secuiesc

EXCLUSIV Ce spune SRI despre scandalul privind Ţinutul Secuiesc

Serviciul Român de Informaţii spune, într-un răspuns pentru MEDIAFAX, că nu poate interveni în plin scandal privind autonomia Ţinutului Secuiesc deoarece este exclusă orice acţiune care ar putea leza interesele unui partid. 
 
MEDIAFAX a întrebat SRI pentru tine dacă deţinea informaţii în legătură cu expirarea termenului propunerii legislative privind Statutul de autonomie al Tinutului Secuiesc. Am formulat şi întrebarea dacă SRI deţine informaţii, indicii sau probe în legătură cu anumite înţelegeri între parlamentari pentru a trece această lege.
 
„Ca expresie a respectării principiului constituţional al separaţiei puterilor în stat, monitorizarea activităţii puterii legislative a ţării excedează sfera de competenţă a Serviciului Român de Informaţii”, răspunde SRI. 
 
Serviciul continuă explicaţiile: „Având în vedere că principiul legalităţii guvernează întreaga activitate a instituţiei noastre, este exclusă şi întreprinderea oricărui demers care să promoveze ori să lezeze interesele vreunui partid politic, entităţi, persoane fizice sau juridice, în măsura în care acţiunile acestora nu contravin securităţii naţionale”.
 
SRI îţi mai transmite că prelucrarea informaţiilor pentru a asigura securitatea naţională au caracter „secret de stat” şi pot fi comunicate exclusiv benecifiarilor legali (între care şi preşedinţii Senatului, ai Camerei Deputaţilor, comisiilor permanente pentru apărare şi asigurarea ordinii publice ale celor două camere şi Consiliul Suprem de Apărare a Ţării).
 
Însă SRI tot va trebui să dea explicaţii. Parlamentul a solicitat un punct de vedere din partea SRI privind acuzaţiile preşedintelui Iohannis în scandalul Autonomiei Ţinului Secuiesc. Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută că PSD că are înţelegeri cu guvernul din Ungaria. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici