Fiica unui disident din China, cetăţeană canadiană, reţinută temporar pe Aeroportul din Beijing

O femeie din Canada, al cărei tată este un disident închis în China, a fost reţinută temporar miercuri şi interogată de agenţii de securitate pe aeroportul din Beijing, relatează publicaţia canadiană Globe and Mail, citată de Reuters.

657 afișări
Imaginea articolului Fiica unui disident din China, cetăţeană canadiană, reţinută temporar pe Aeroportul din Beijing

O femeie din Canada a fost reţinută temporar pe Aeroportul din Beijing -presă (sursa: Toronto star)

Relaţiile dintre Canada şi China s-au deteriorat începând din luna decembrie, când a fost arestată în Vancouver Meng Wanzhou, directorul financiar al companiei Huawei. Incidentul a fost urmat de reţinerea a doi cetăţeni canadieni în China, pe motiv că au pus în pericol securitatea naţională.

Ti-Anna Wang a fost preluată miercuri din avion de către şase ofiţeri de poliţie împreună cu fiica sa şi a fost reţinută pentru aproximativ două ore pe aeroportul din Beijing, unde făcea o escală pe ruta Toronto-Seul.

„A fost şocant, terifiant şi fără sens, acţiunea nu a avut alt scop decât de a mă ameninţa, pedepsi şi intimida”, a declarat Wang.

Administraţia de la Beijing şi-a manifestat în mai multe rânduri nemulţumirea faţă de arestul lui Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei chineze Huawei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici