Filipine refuză fonduri UE pentru dezvoltare cu scopul descurajării imixtiunilor Bruxellesului

Autorităţile din Filipine a notificat Uniunea Europeană că nu va mai accepta fonduri europene pentru dezvoltare, care s-ar ridica la aproximativ 250 de milioane de euro, a anunţat delegaţia UE de la Manila, aparent cu scopul descurajării imixtiunilor Bruxellesului, informează The Associated Press.

730 afișări
Imaginea articolului Filipine refuză fonduri UE pentru dezvoltare cu scopul descurajării imixtiunilor Bruxellesului

Filipine refuză fonduri UE pentru dezvoltare cu scopul descurajării imixtiunilor Bruxellesului

Salvador Medialdea, secretarul executiv al Administraţiei prezidenţiale filipineze, a comunicat că măsura are drept scop "să descurajeze ingerinţele în treburile noastre interne".

Anterior, preşedintele Rodrigo Duterte a provocat UE să înceteze finanţarea proiectelor din Filipine, după ce Bruxellesul a avertizat că ţara riscă să piardă statutul comercial favorabil cu Uniunea Europeană din cauza sângeroasei campanii antidrog lansate de Duterte în iunie 2016, soldată cu mii de morţi.

"Preşedintele a aprobat recomandarea Departamentului de Finanţe de a nu mai accepta finanţări din partea Uniunii Europen care ar permite acesteia să intervină în treburile interne ale statului Filipine", a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Duterte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici