INTERVIU | Ovidiu Ionescu, un nou fenomen în tenisul de masă, proaspăt medaliat: "De multe ori, mă mir cum creierul poate procesa atât de rapid o informaţie"

Sport complex, tenisul de masă te solicită maximum. Pici la primul strănut al adversarului dacă nu eşti călit fizic şi mental, dar îţi şi poţi domina rivalul dacă îi identifici punctele nevralgice. Ovidiu Ionescu (28 de ani, 59 în clasamentul mondial) a cucerit la Campionatul European de la Alicante medalie de argint la individual după un parcurs fantastic, în care Emmanuel Lebesson, Vladimir Samsonov, Jonathan Groth şi Kristian Karlsson n-au mai găsit nici ieşirea din ţarc.

939 afișări
Imaginea articolului INTERVIU | Ovidiu Ionescu, un nou fenomen în tenisul de masă, proaspăt medaliat: "De multe ori, mă mir cum creierul poate procesa atât de rapid o informaţie"

INTERVIU | Ovidiu Ionescu, un fenomen în tenisul de masă, proaspăt vicecampion european: "De multe ori, mă mir cum creierul poate procesa atât de rapid o informaţie"

A pierdut în finala cu zeul Timo Boll, 1-4, dar pentru buzoianul descoperit de Mircea Dinu argintul e ca un aur. Şi, mai presus de toate, medalia lui Ovi e încă o confirmare a şcolii de tenis de masă din România. Tenisul de masă e sportul în care trebuie să alegi cea mai bună soluţie pentru a pune mingea pe masă în doar o fracţiune de secundă. Şi, responsabil principal pentru plasarea mingii în jumătatea adversarului, este creierul.

"Reţeta perfectă pentru mine o sintetizez aşa: am un joc energic şi empatizez cu publicul"

Mie mi se pare că ai un stil foarte spectaculos de a juca. E felul tău sau, să spunem, mai faci câte un artificiu şi pentru public, aşa cum plonjează portarii la fotbal?

Da, e spectaculos, dar nu mă ajuta mereu. Jucam la acelaşi tempo da cappo al fine, acum reuşesc să-mi schimb ritmul pe parcursul unui meci, în funcţie de adversari, pentru a le contracara jocul. Mai ales împotriva stângacilor aveam un mare complex. Acum am schimbat şi strategia la European împotriva stângacilor, iar tactica a dat roade. Eu dau foarte mult cu forhandul, marşez mult pe această armă a mea. Dar, de regulă, împotriva stângacilor le deschizi foarte mult unghiul lovind cu dreapta. Aşa că mi-am îmbunătăţit foarte mult reverul în acest sezon. Şi cred că şi datorită acestui amănunt am reuşit să elimin trei jucători de mână stângă.

CITEŞTE continuarea în Prosport

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici