Liderul UDMR ironizează Opoziţia şi critică Puterea, dar se abţine la vot la MOŢIUNE. K.Hunor îi cere lui Dăncilă să nu facă din ţară un laborator de experimentare/ Atac la adresa USR

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat joi, în plenul reunit în care se va vota moţiunea de cenzură, că invitată Opoziţia la o coaliţie pe care să o conducă UDMR, formaţiune care va propune şi varianta de premier, dacă ceilalţi lideri nu au o persoană pregătită.

1958 afișări
Imaginea articolului Liderul UDMR ironizează Opoziţia şi critică Puterea, dar se abţine la vot la MOŢIUNE. K.Hunor îi cere lui Dăncilă să nu facă din ţară un laborator de experimentare/ Atac la adresa USR

UDMR invită Opoziţia să facă o coaliţie sub coordonarea lor. Hunor: Poate aşa preluaţi guvernarea

"Nu e un argument să nu arătaţi scris pe hârtie şi asumat pentru anii următori. Un precedent există. A făcut aşa ceva USL în 2012, ne-au dat jos de la guvernare. Nu ne-a picat bine nici mie nici ţării. Stimaţi colegi, ar fi nevoie de un program de guvernare, de viziune şi un premier asumat. Ar fi bine nu numai pentru Opoziţie, dar şi pentru coaliţia de guvernare, poate ar înţelege colegii din arcul guvernamental că nu poţi să faci prin forţă", a fost mesajul lui Kelemen Hunor pentru Opoziţie.

Liderul UDMR a venit şi cu o propunere către liderii Opoziţiei.

"Vin cu o propunere provocatoare: n-aţi reuşit să produceţi un program alternativ de guvernare în doi ani, şi vă propun să pregătim împreună. Dar ca să nu vă uitaţi strâmb şi cu gelozie unii la alţii, să facem sub coordonarea noastră. Vom pregăti un document în februarie, martie, aprilie, aşa, când vine vremea moţiunii de cenzură din sesiunea de primăvară, să nu vă prindă iar nepregătiţi. Şi dacă nu veţi avea un nume de prim ministru până la următoarea moţiune, vă vom propune noi la momentul potrivit. Poate aşa va creşte şansa d-voastră de a prelua guvernarea, dacă într-adevăr vă doriţi acest lucru. Altfel, toată lumea va fi convinsă că, de fapt, vă convine această situaţie. PSD guvernează, voi arătaţi cu degetul spre UDMR şi vă prefaceţi că sunteţi în opoziţie, mai faceţi câte o poză cu doamna Dăncilă şi aşteptaţi cu nerăbdare anul de graţie 2020", a mai spus Kelemen Hunor.

K.Hunor, către Dăncilă: Poate îl convingeţi pe Teodorovici că ţara nu e laborator de experimentare

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor l-a criticat dur pe ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, pentru măsurile fiscale anunţate, spunând că ţara nu este laborator de experimentare şi a anunţat măsuri pentru care nu au existat consultări.

"Bugetul pe anul 2019 nu este gata. Vă întrebăm şi noi: de ce? ce aşteptaţi? De ce lăsaţi ţara şi autorităţile locale cu câteva zile înainte de anul nou să nu aibă posibilitatea de a implementa proiectele pentru anul viitor. Şi încă ceva: acest proiect de ordonanţă de urgenţă, care, la modul general, vrea să reglementeze câteva chestiuni fiscale şi nu numai, iarăşi cu câteva zile înainte de sfârşitul anului, schimbă multe prevederi fiscale, inventează noi taxe, pune la colţ un sistem întreg din economie, aruncă în aer bursa de valori, economia şi mai ales aruncă în are speranţa. Fără consultare, fără explicaţii, fără pregătire îmi este greu să înţeleg ce raţionament vă conduce. Aţi creat un şoc şi un haos uriaş cu riscuri imense", a declarat Kelemen Hunor.

"Doamnă premier: poate reuşiţi să-l convingeţi pe ministrul de finanţe că ţara nu este un laborator de experimentare a tuturor ideilor trăsnite. Dacă am vota împotriva moţiunii, am lăsa falsa impresie că toate aceste chestiuni semnalate sunt în regulă, dar de fapt nu sunt!", a mai spus liderul UDMR.

Uniunea Democratică a Maghiarilor se abţine joi de la votul în cazul moţiunii de cenzură.

Guvernul a prezentat marţi un proiect de ordonanţă de urgenţă are cuprinde o serie de măsuri fiscale, printre care scăderea comisioanelor pentru Pilonul II de pensii, precum şi posibilitatea de a lăsa contributorii să-şi retragă banii anticipat. Alte măsuri privesc introducerea "taxei pe lăcomie", aplicată băncilor, la valoarea activelor, şi calculată în funcţie de nivelul ROBOR., plafonarea preţului gazelor, controlul preţurilor şi pe piaţa de electricitate, impozit de 3% pe cifra de afaceri a companiilor energetice, taxe impuse organizatorilor de jocuri de noroc, extindeea taxării inverse pentru anumite categorii de operaţiuni cu bunuri

Kelemen Hunor, către Dan Barna: Nici noi nu spunem ca aţi fi un partid de securişti

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat joi, ca răspuns pentru liderul USR Dan Barna, care a spus că UDMR este parte a problemei în care a ajuns România în 29 de ani, că nu ar trebui folosite etichete, deoarece UDMR nu spune că USR e partid de securişti.

"Faptul că unul dintre liderii opoziţiei nici acum nu a înţeles acest lucru, este regretabil. El se foloseşte de această ocazie ca să se alăture corului penibil din care făcea parte şi Vadim, unde exista şi un cântec simplu: UDMR şi ungurii sunt de vină. Ei sunt problema de 29 de ani. Am auzit acest lucru încă din primele zile după revoluţie, stimate coleg. Ştim că din cauza noastră nu avem autostrăzi, ştim că din cauza noastră nu avem nici astăzi bunăstarea dorită, se cunoaşte de 29 de ani că, din cauza noastră, educaţia şi cercetarea au rămas în secolul 20, iar oamenii fug din ţară. Şi, probabil că tot din cauza noastră, am intrat cu întârziere în Alianţa Nord-Atlantică şi în Uniunea Europeană", a spus ironic Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a atras atenţia asupra etichetelor puse pe USR de "partid de securişti".

"Dacă nu am fi fost noi, România ar fi fost paradisul absolut, o ţară traversată în lung şi în lat de autostrăzi, cu căi ferate şi trenuri de mare viteză de la Constanţa până la Oradea, cu o creştere economică formidabilă, cu o cercetare care ţinteşte secolul 22 şi am fi intrat în marea familie europeană şi nord-atlantică chiar în primul an după revoluţie. Colegul nostru pune etichete de diferite tipuri şi cu asta crede că a rezolvat propria neputinţă politică. Am o rugăminte modestă: haideţi să nu ne mai etichetăm unii pe alţii. Nici noi nu spunem despre partidul condus de d-voastră ceea ce spune legenda urbană: nu spunem ca aţi fi un partid de securişti, nu spunem că sunteţi soldaţii băieţilor cu ochii albaştrii", a mai spus liderul UDMR.

Liderul USR Dan Barna a declarat miercuri că dacă UDMR nu va vota joi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, acest lucru va confirma că UDMR este şi a fost o parte a problemei în care a ajuns România în 29 de ani de PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici