Lot suplimentar de Pfizer. 120.000 de vaccinuri ajung în România, de săptămâna viitoare. Moderna, de asemenea programat

120.000 de vaccinuri suplimentare produse de Pfizer ajung în România, de săptămâna viitoare, anunţă vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu. În schimb, Româia va primi cu mult mai puţine vaccinuri AstraZeneca.

2119 afișări
Imaginea articolului Lot suplimentar de Pfizer. 120.000 de vaccinuri ajung în România, de săptămâna viitoare. Moderna, de asemenea programat

Lot suplimentar de Pfizer. 120.000 de vaccinuri ajung în România, de săptămâna viitoare. Moderna, de asemenea programat

Baciu a spus că, pentru vaccinul produs de Pfizer, săptămâna viitoare şi cealaltă vor ajunge în ţară suplimentar 120.000 de doze.

„Practic, săptămâna viitoare ar fi trebuit să primim 224.640 de doze, suplimentar vom avea 120.510 doze. Acestea fac parte dintre cele patru milioane de doze care au fost alocate suplimentar Uniunii Europene şi practic aceasta este cota care revine României”, a afirmat Andrei Baciu.

Conform acestuia, dozele suplimentare fac ca pentru martie România să aibă aproximativ 1.112.000 de doze din acest vaccin.

În ce priveşte vaccinul produs de Moderna, în martie nu se schimbă nimic, adică 162.000 de doze ajung săptămâna viitoare în ţară.

În schimb, pentru vaccinul AstraZeneca, săptămâna aceasta România urma să primească 155.000 de doze şi va primi cu 112.000 de doze mai puţin, adică 43.000 de doze, iar săptămâna viitoare doza aşteptată era de 378.000, dar vor veni doar 48.000.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
baciu,
vaccinuri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici