Mai multe părţi ale avionului prăbuşit în Buzău, negăsite încă. Epava a fost ridicată cu căruţe

Coada, uşile şi aripile avionului care s-a prăbuşit miercuri în Munţii Buzăului nu au fost deocamdată găsite, resturile aparatului de zbor fiind împrăştiate pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

477 afișări
Imaginea articolului Mai multe părţi ale avionului prăbuşit în Buzău, negăsite încă. Epava a fost ridicată cu căruţe

Mai multe părţi ale avionului prăbuşit în Buzău, negăsite încă. Epava a fost ridicată cu căruţe

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Florentina Ilioiu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că până în acest moment nu au fost găsite coada, uşile şi aripile aparatului de zbor care s-a prăbuşit miercuri în Munţii Buzăului, în zona Nehoiu.

„Uşile, coada şi aripile avionului nu au fost găsite. Ştiu că joi seara, la o oră distanţă de epavă au fost găsite o geacă şi în rucsac. Resturile sunt împrăştiate pe o suprafaţă de aproximativ 2.500 metri pătraţi”, a declarat Ilioiu.

Potrivit acesteia, în acest dosar procurorii urmează să facă audieri. Cei care vor da declaraţii, în primă fază, vor fi localnicii care au auzit bubuitura şi cel care a sunat la 112, dar şi rudele victimelor.
Între timp, epava fostă ridicată cu ajutorul căruţelor.

Procurorii fac cercetări, potrivit Codului aerian, pentru aîncălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului”.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit miercuri în zona Nehoiu din Buzău, două persoane pierzându-şi vieţile. Pilotul avionului prăbuşit era Mihai Covaciu, iar pasager era Liviu Bucăţică. Cei doi au decolat de pe aerodromul din Ghimbav, judeţul Braşov şi mergeau spre Costineşti, judeţul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici