Mihai Fifor, noul ministru al Economiei: Autostrada Sibiu-Piteşti va beneficia de finanţare din Fondul Suveran de Investiţii

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va contribui la dezvoltarea de proiecte de infrastructură, primul dintre acestea fiind Autostrada Sibiu-Piteşti, a afirmat marţi ministrul Economiei, Mihai Fifor, la o întrevedere cu ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michèle Ramis.

29018 afișări
Imaginea articolului Mihai Fifor, noul ministru al Economiei: Autostrada Sibiu-Piteşti va beneficia de finanţare din Fondul Suveran de Investiţii

Mihai Fifor, noul ministru al Economiei: Autostrada Sibiu-Piteşti va beneficia de finanţare din Fondul Suveran de Investiţii. Proiectul, important pentru producătorul de automobile Dacia Renault

Acest proiect de infrastructură este adesea invocat de Renault-Dacia, pentru dezvoltarea producţiei de automobile.

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a transmis cu prioritate, reprezentantei diplomaţiei franceze, că îngrijorările companiilor străine privind noile măsuri din programul de guvernare sunt nefundamentate. „Vă rog să comunicaţi mediului de afaceri francez că nu se va lua nicio măsură până ce nu se vor face studii de impact serioase şi consultări publice riguroase cu patronatele şi sindicatele”, a spus ministrul Economiei, Mihai Fifor.

De cealaltă parte, ambasadoarea Michèle Ramis a precizat că firmele franceze sunt „foarte interesate” să coopereze şi să participe la dezvoltarea societăţilor româneşti listate în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

Ministrul Mihai Fifor a subliniat că de FSDI vor beneficia proiecte precum Autostrada Piteşti-Sibiu, importantă pentru producătorul de automobile Dacia Renault. „Autostrada este o prioritate a guvernării noastre şi se lucrează accelerat la proiectul de lege privind achiziţiile speciale din infrastructură, energie şi apărare. Autostrada e unul dintre proiectele finanţabile prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii”, a explicat demnitarul român. El a estimat că, după parcurgerea procedurilor de consultare publică şi validarea de către Eurostat, proiectul de lege a FSDI va fi adoptat de Guvern şi va intra în dezbatere parlamentară la începutul lunii septembrie 2017.

Ambasadoarea Michèle Ramis a mai evidenţiat câteva proiecte de cooperare între industriile de apărare franceză şi română. „Franţa se angajează să susţină aceste colaborări industriale care vor implica producţia în fabrici şi implantarea în locaţii din România”, a precizat diplomata franceză.

Ministrul Mihai Fifor a apreciat ofertele prezentate. El a precizat, referitor la cooperarea deja existentă, dintre Airbus şi IAR Ghimbav-Braşov, pentru fabricarea elicopterului multirol H215 M: „Intenţia noastră e IAR să devină contractor principal pentru orice posibilă comandă de elicoptere pe care statul român o va face pentru flota îmbătrânită. Chiar dacă nu se află în sfera de competenţă a Ministerului Economiei, colaborarea cu Airbus nu poate fi pusă în pericol, deoarece la IAR proiectul se referă la elicoptere multirol şi nu la avioane de transport persoane”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici