Tragedie pentru o familie din Tecuci. Un copil de un an şi opt luni a murit înecat cu un bob de porumb, după ce a fost plimbat între spitale

Poliţia şi DGASPC Galaţi au început anchete după ce un copil a murit înecat cu boabe de porumb. Cel mic fusese investigat la spitalul din Tecuci, unde medicii au găsit corpuri străine în sistemul respirator, după care părinţii au decis să-l ducă la Galaţi, cu maşina, 80 de kilometri.

3277 afișări
Imaginea articolului Tragedie pentru o familie din Tecuci. Un copil de un an şi opt luni a murit înecat cu un bob de porumb, după ce a fost plimbat între spitale

Anchetă la Tecuci după ce un copil de un an şi opt luni a murit înecat cu boabe de porumb

Potrivit cadrelor medicale de la Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" din Galaţi, băiatul de un an şi opt luni a ajuns la unitatea sanitară luni seara.

Medicii au făcut manevre de resuscitare, dar copilul aflat în stop cardio respirator nu a mai putut fi salvat, acesta înecându-se cu boabe de porumb.

Băiatul fusese adus la spitalul din Galaţi cu maşina familiei sale, ceea ce ridică numeroase semne de întrebare.

Se pare că iniţial părinţii au mers la Spitalul din Tecuci, unde micuţul ar fi fost investigat de un medic care a sesizat prezenţa unor corpuri străine în sistemul respirator. Ulterior, din motive necunoscute, membrii familiei au plecat de la Tecuci la Galaţi, respectiv o distanţă de 80 de kilometri.

Medicii din Galaţi au spus că atunci când băiatul a ajuns la unitatea de urgenţe era în viaţă, dar se afla în stare gravă.

De asemenea, nu se ştie de ce familia lui nu a sunat la 112 pentru a solicita o salvare.

Prin urmare, autorităţile au declanşat o anchetă.

"Copilul, de un an şi opt luni, provine dintr-o familie din Tecuci, a fost adus luni la spital şi apoi a murit în urma unei aspiraţii a unui corp străin. Am înţeles că este vorba despre un bob de porumb. Noi ţinem legătură cu Serviciul de Asistenţă Socială Tecuci, cu Poliţia Tecuci şi cu Spitalul de Copii. Am declanşat o anchetă cu privire la acest eveniment, să vedem dacă a fost vorba despre neglijenţă sau doar despre un eveniment nefericit", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Galaţi, Ciprian Groza.

Cazul a intrat în atenţia Poliţiei şi a Parchetului Galaţi, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici