Ministrul român pentru Afaceri Europene: Marea Britanie trebuie să explice clar cum va folosi amânarea Brexit

Marea Britanie trebuie să explice foarte clar liderilor europeni, miercuri, cum plănuieşte să folosească timpul obţinut prin amânarea termenului de ieşire din Uniunea Europeană, a declarat marţi George Ciamba, ministrul român pentru Afaceri Europene, relatează Reuters.

435 afișări
Imaginea articolului Ministrul român pentru Afaceri Europene: Marea Britanie trebuie să explice clar cum va folosi amânarea Brexit

Ministrul român pentru Afaceri Europene: Marea Britanie trebuie să explice clar cum va folosi amânarea Brexit

Declaraţiile ministrului au fost făcute înaintea unei întâlniri a miniştrilor UE în Luxemburg. George Ciamba a declarat că Uniunea Europeană apreciază planul Marii Britanii de a organiza alegeri europarlamentare în luna mai, dar acest lucru nu este suficient pentru a asigura o amânare.

„Salutăm faptul că există determinarea de a organiza alegeri europene, a fost una dintre condiţiile discutării unei amânări, însă nu este suficient. Este important pentru noi să înţelegem de ce Marea Britanie doreşte să mai rămână (în UE, n.red.)”, a declarat Ciamba.

„Am fost în aceeaşi situaţie în urmă cu câteva săptămâni, nu ne putem permite să discutăm aceeaşi problemă o dată la două săptămâni fără un plan”, a adăugat ministrul.

România a preluat de la data de 1 ianuarie preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici