Modelul Rawdah Mohamed a început campania #Handsoffmyhijab. Reacţia ei vine în urma deciziei Franţei de a interzice hijabul

424 afișări
Imaginea articolului Modelul Rawdah Mohamed a început campania #Handsoffmyhijab. Reacţia ei vine în urma deciziei Franţei de a interzice hijabul

SURSĂ FOTO: Instagram @rawdis

Postarea de pe instagram a modelului Rawdah Mohamed în care critică interzicerea propusă a hijabului în Franţa a devenit virală, informează The Guardian

Modelul a postat un selfie pe Instagram cu textul „mâinile de pe hijab” scris pe mână, începând o campanie care a fost în tendinţe pe Twitter, Instagram şi TikTok.

Aceasta a spus că vrea să lupte împotriva „stereotipurilor adânc înrădăcinate” împotriva femeilor musulmane.

„Am început hashtagul pentru că simţeam nevoia să umanizez mişcarea”, a declarat Mohamed. 

#Handsoffmyhijab sau #PasToucheAMonHijab au fost preluate de de mii de femei la nivel internaţional. Au folosit hashtagul pentru a protesta împotriva votului senatului francez de a interzice oricărei persoane sub 18 ani să poarte hijab în public.

„Legislaţia provine din discriminare şi stereotipuri adânc înrădăcinate împotriva femeilor musulmane”, a adăugat aceasta.

Franţa a fost prima ţară care a interzis niqabul în spaţiile publice, în aprilie 2011, iar provinciile franceze au interzis burkini, începând o conversaţie naţională în jurul naţionalismului, identităţii şi feminismului.

„Am vrut ca opresorii mei să-mi vadă faţa şi femeile care seamănă cu mine”, a spus ea. „Nu ajung să se ascundă în luxoasele lor birouri parlamentare şi să reglementeze corpurile femeilor fără luptă”.

Vorbind despre experienţa ei în industria modei, ea a susţinut că a fost respinsă pentru multe locuri de muncă, deoarece clienţii se temeau de o reacţie din partea politicienilor şi a presei pentru că ar prezenta o femeie în hijab în campaniile publicitare.

„Trebuie să lupt constant împotriva reprezentării inexacte şi a percepţiilor părtinitoare provenite de la cel mai înalt nivel al guvernului, care se perpetuează în continuare către publicul larg şi industria modei”, a spus ea.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rawdah 🕊 (@rawdis)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici