Niciun caz pozitiv de COVID-19 înregistrat la meciurile EURO 2020 de pe Arena Naţională

Măsurile anti-COVID-19 luate la Bucureşti pentru desfăşurarea meciurilor de pe Arena Naţională au asigurat un eveniment în totală siguranţă pentru spectatori, jucători şi staff-uri, anunţă frf.ro.

204 afișări
Imaginea articolului Niciun caz pozitiv de COVID-19 înregistrat la meciurile EURO 2020 de pe Arena Naţională

Mediafaxfoto: Luni, 28 iunie 2021. Suporterii elvetieni îşi manifesta bucuria, pe Arena Naţională, dupa ce Elveţia au câstigat la lovituri de la 11 metri în partida cu Franţa.

La finalul partidelor de pe Arena Naţională nu a fost înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu COVID-19. Federaţia Română de Fotbal a făcut publice câteva cifre relevante care dau dimensiunea eforturilor de organizare depuse de UEFA, FRF şi Primăria Capitalei:

Numărul spectatorilor verificaţi – peste 52.000.
Peste 11.000 de teste rapide pentru spectatori.
Peste 1.000 de teste rapide pentru staff.
1300 persoane din staff vaccinate (dintr-un total de 2400).
Rata de vaccinare a spectatorilor la meciul din optimi – 78%

Grupul de lucru pentru măsuri anti-COVID-19 a fost coordonat de Răzvan Mitroi, manager din partea FRF. Alte date relevante din perspectiva medicală a EURO 2020 la Bucureşti au fost sintetizate de Ofiţerul Medical al turneului, Dr. Mihai Meiu, totodată şi şef al Departamentului Medical al FRF:

  • 48 de cadre medicale au fost prezente la antrenamentele echipelor de la Bucureşti şi la partidele de la Arena Naţională (alte 72 de persoane au fost în permanenţă pregătite de intervenţie).
  • 20 de voluntari cu pregătire medicală, majoritatea medici, au fost implicaţi în organizarea turneului în Capitală.
  • 54 de intervenţii medicale au avut loc cu ocazia meciurilor (niciuna dintre acestea nu a fost asociată cu COVID-19), două cazuri au avut nevoie de spitalizare.
  • 42 de intervenţii medicale au fost efectuate în afara zilelor de meci.
  • S-au făcut 6 investigaţii RMN pentru jucătorii echipelor participante.

Cu ocazia meciurilor, a fost amenajat în incinta complexului un spital de primiri urgenţe.

Nu s-au înregistrat cazuri de accidentări grave ale jucătorilor/arbitrilor implicaţi în meciurile de la Bucureşti.

Nu au fost semnalate cazuri de pacienţi în stare gravă cu ocazia participării la turneu.

În rândul tuturor participanţilor la cele 4 meciuri nu s-a înregistrat vreun caz pozitiv de COVID -19.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici