Noi detalii în cazul asasinării jurnalistului slovac Jan Kuciak

Asasinii jurnalistului slovac Jan Kuciak şi al logodnicei acestuia, Martina Kusnirova, au început să monitorizeze locuinţa celor doi cu mai multe zile înainte de uciderea acestora, a relatat presa de investigaţii din Slovacia, citând surse din Poliţie, relatează site-ul EUObserver.com.

1635 afișări
Imaginea articolului Noi detalii în cazul asasinării jurnalistului slovac Jan Kuciak

Noi detalii în cazul asasinării jurnalistului slovac Jan Kuciak

Cei trei suspecţi au vizitat locuinţa lui Kuciak de cel puţin şapte ori înainte de incident.

Aceştia susţin că au fost angajaţi de un asociat al unui om de afaceri bogat din Slovacia, care nu a fost acuzat pentru crimă şi care a refuzat să dea declaraţii.

La 25 februarie, Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, şi prietena lui, Martina Kusnirova, au fost descoperiţi morţi în locuinţă după ce poliţia a fost alertată de o rudă a victimelor. Jurnalistul a fost împuşcat în piept, iar femeia a fost împuşcată în cap.

Înainte de a murit, acesta era pe punctul de a publica o investigaţie care arăta legături între mafia italiană şi politicieni corupţi din Slovacia. Mai exact, ar fi vorba despre plăţi frauduloase cu fonduri europene, în cadrul unui sistem pus la punct de către cetăţeni slovaci şi italieni care au legături cu gruparea de crimă organizată "Ndrangheta".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici