Noi probleme pentru Nike, şarpele care a fost găsit INFESTAT cu peste 500 de căpuşe. Ce au descoperit acum medicii veterinari | FOTO

Un piton acoperit de căpuşe era aproape de nerecunoscut după ce a fost găsit săptămâna trecută, într-o piscină din Australia. Întregul corp al reptilei – chiar şi faţa – era acoperit de căpuşe, care semănau cu nişte „pietricele”.

18441 afișări
Imaginea articolului Noi probleme pentru Nike, şarpele care a fost găsit INFESTAT cu peste 500 de căpuşe. Ce au descoperit acum medicii veterinari | FOTO

Noi probleme pentru Nike, şarpele care a fost găsit INFESTAT cu peste 500 de căpuşe. Ce au descoperit acum medicii veterinari | FOTO

Autorităţile au scos în total 511 căpuşe din pielea creaturii. A fost nevoie de ore întregi pentru ca veterinarii de la spitalul pentru animale Currumbin să extragă cu grijă paraziţii.

„Încă se mai află căpuşe tinere sub piele. Vom fi nevoiţi să folosim medicamente pentru a le elimina,” au explicat într-o postare pe Facebook, Tony şi Brooke Harrison, de la Gold Coast and Brisbane Snake Catcher.

În weekend, spitalul a dezvăluit că şarpele, numit acum „Nike”, suferea de o infecţie care a contribuit la starea lui slăbită, acesta neavând puterea de a se împotrivi căpuşelor. Nike suferă acum de anemie – o lipsă a celulelor roşii din organism.

„Este foarte anemic şi acest lucru s-a întâmplat din cauza căpuşelor. I-au supt tot sângele,” Michael Pyne, un veterinar de la spitalul Currumbin, a spus siteului Yahoo News, luni.

De obicei, când un şarpe observă un parazit pe pielea sa, acesta încearcă să îl îndepărteze.

„Şerpii sunt capabili să îi extragă dar dintr-un motiv anume, Nike nu a putut,” a spus Pyne. „Dacă aceştia sunt slăbiţi, nu mai au puterea să extragă paraziţii.”

Autorităţile pentru animale sălbatice speră ca Nike să se facă bine, cu toate că „pericolul încă nu a trecut”.

Spitalul australian pentru animale sălbatice a mai adăugat că un urs koala a fost descoperit săptămâna trecută cu 100 de căpuşe. Animalul a necesitat o transfuzie de sânge.

„Ursul koala a stat pe patul de operaţie pentru mai mult de două ore, în timp ce căpuşele erau extrase şi i se administra o transfuzie de sânge,” au spus cei de la spital. „Vestea bună este că ursul este acum în grija unor voluntari, iar aceştia au afirmat că ursul koala se simte mult mai bine!”

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici