Numărul trei pe piaţa mondială de smartphone-uri interzice aplicaţiile care au legătură cu vapingul

Apple a anunţat că va interzice aplicaţiile care au legătură cu vapingul şi că a înlăturat din magazinul virtual App Store 181 de aplicaţii de acest gen.

5262 afișări
Imaginea articolului Numărul trei pe piaţa mondială de smartphone-uri interzice aplicaţiile care au legătură cu vapingul

Foto: Pixabay

Măsurile luate de companie vin după ce au fost înregistrate mii de cazuri de îmbolnăvire, dar şi decese, despre care se crede că au fost provocate de vaping, cum mai este numită utilizarea de ţigări electronice.

„Recent, experţi de la CDC (n.e. - Center for Disease Control) şi American Heart Association au asociat o varietate de afecţiuni pulmonare şi decese cu utillizarea ţigărilor electronice, mergând până la a considera răspândirea acestor dispozitive drept o epidemie care afectează populaţia tânără. Suntem de acord şi am actualizat App Store Review Guidelines pentru a aduce la cunoştinţă dezvoltatorilor că aplicaţiile care încurajează sau facilitează utilizarea acestor produse nu sunt permise”, a transmis compania.

Utilizatorii care au instalat deja aplicaţiile pe telefoane şi tablete le vor putea folosi în continuare.

Criticii ţigărilor electronice spun că acestea sunt o „poartă” către alte adicţii. Mai mult, o epidemie misterioasă, asociată cu vapingul, a apărut în SUA. Peste 2.000 de persoane, în special tineri, s-au îmbolnăvit, iar 39 de oameni au murit din această cauză.

În acest moment sunt aproximativ 900 de milioane de utilizatori de iPhone în întreaga lume. Apple este al treilea cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, după Samsung şi Huawei. 

 

Taguri:
apple,
vaping,
aplicatii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici