Parlamentul catalan, dizolvat în mod formal

Un angajat al Parlamentului regional din Catalonia a declarat, luni, că Legislativul catalan a fost dizolvat în mod formal, urmând să fie creat un organism care să asigure interimatul funcţiilor de conducere până la organizarea de noi alegeri regionale, relatează Associated Press.

2353 afișări
Imaginea articolului Parlamentul catalan, dizolvat în mod formal

Parlamentul catalan, dizolvat în mod formal

Anunţul a fost făcut de către un purtător de cuvânt al Parlamentului regional, iar şedinţa ordinară ce urma să se desfăşoare marţi a fost anulată. Potrivit sursei citate, actualul preşedinte al forului legislativ catalan va conduce o comisie de tranziţie până la organizarea alegerilor anticipate din regiune, ce se vor desfăşura la 21 decembrie.

Vineri, premierul spaniol Mariano Rajoy a decis dizolvarea Guvernului şi a Parlamentului din Catalonia, la câteva ore după ce Legislativul catalan a adoptat o declaraţie de independenţă.

Ulterior, procurorul general de la Madrid a anunţat că solicită punerea sub acuzare a mai multor foşti lideri catalani pentru rebeliune, insurecţie şi pentru deturnarea fondurilor publice. Liderii catalani vor trebui să răspundă acuzaţiilor în faţa Curţii Supreme de Justiţie din Spania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici