Pfizer pregăteşte doza 3 a vaccinului cu scopul de a spori imunizarea organismului

  • BioNTech anunţă că serul nu are nevoie de modificări.
  • Totuşi, compania spune că lucrează din martie la o variantă actualizată a vaccinului.
  • A treia doză va fi administrată pentru a spori imunitatea organismului la virus.
1397 afișări
Imaginea articolului Pfizer pregăteşte doza 3 a vaccinului cu scopul de a spori imunizarea organismului

Pfizer pregăteşte doza 3 a vaccinului, cu scopul de a spori imunizarea organismului

În vreme ce medicii spun că oamenii nu au încredere în cei care le vorbesc de vaccinare, compania BioNTech anunţă că serul pe care îl dezvoltă cu cei de la Pfizer nu are nevoie de modificări pentru a rămâne eficient împotriva tulpinilor apărute.

Chiar şi aşa, compania se pregăteşte şi pentru situaţia în care vor apărea tulpini care să reziste la vaccinul actual.
Specialiştii de la noi spun că a treia doză este un lucru firesc la care trebuie să ne aşteptăm şi care nu trebuie să ne sperie.

OCTAVIAN JURMA, medic infecţionist:
”Este o măsură necesară acum şi este bine că se lucrează anticipativ pentru a nu permite acestor tulpini să devină dominante. Nu e normal să vaccinăm în pandemie, rolul vaccinului este preventiv. Ideea e să vaccinăm o populaţie sănătoasă, ca să nu se îmbolnăvească”.

CEO-ul Pfizer a spus că cel mai probabil un alt rapel ar trebui administrat la interval de 12 luni de la vaccinarea completă.
Şi Moderna se pregăteşte pentru doza trei care spun ei că va putea fi gata în toamnă.

OCTAVIAN JURMA, medic infecţionist:
”Probabil că cel mai simplu este să ne raportăm la epidemiile de gripă sezonieră. Vaccinul împotriva gripei poate fi eficient ani de zile, dar virusul se modifică suficient de mult încât sistemul imun să nu-l mai recunoască şi astfel este nevoie de un nou vaccin. Acum avem suficiente doze de vaccin şi mai multe posibilităţi de vaccinare, dar ne lipseşte în continuare o campanie solidă de vaccinare.

SANDRA ALEXIU, medic de familie:
”În ceea ce priveşte încrederea la vaccinare, aceasta chestiune este puternic subminată de încrederea în instituţiile statului. La ora actuală, mare parte din refuzul vaccinării de datorează faptului că românii nu au încredere în stat, în sistemul de sănătate, în autoritate”.

 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici