Reintră Franţa în carantină generală? Răspunsul lui Emmanuel Macron la acest pericol: "Nu există niciodată risc zero într-o societate"

  • Preşedintele Franţei exclude posibilitatea reimpunerii carantinei generale
  • Emmanuel Macron: "Nu putem opri activităţile în întreaga ţară, deoarece daunele colaterale ale restricţiilor antiepidemice totale sunt considerabile"
  • "Nu există niciodată risc zero într-o societate", a subliniat liderul Franţei
8745 afișări
Imaginea articolului Reintră Franţa în carantină generală? Răspunsul lui Emmanuel Macron la acest pericol: "Nu există niciodată risc zero într-o societate"

Reintră Franţa în carantină generală? Răspunsul lui Emmanuel Macron la acest pericol: "Nu există niciodată risc zero într-o societate"

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat joi, într-un interviu acordat revistei Paris Match, că autorităţile nu vor mai impune restricţii antiepidemice la nivel naţional, ci doar în anumite zone, subliniind că în nicio societate nu există zero riscuri.

"Nu putem opri activităţile în întreaga ţară, deoarece daunele colaterale ale restricţiilor antiepidemice totale sunt considerabile. Nu există niciodată risc zero într-o societate. Trebuie să răspundem la această stare de nelinişte fără a intra în doctrina riscului zero", a afirmat Emmanuel Macron într-un interviu acordat revistei Paris Match, conform cotidianului Le Monde.

"Restricţiile zonale nu pot fi excluse dacă situaţia va impune acest lucru", a adăugat Emmanuel Macron, subliniind că preferă "strategii foarte localizate".

Franţa a înregistrat 3.776 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, la o populaţie de 67 de milioane de locuitori. Citeşte mai departe care este situaţia epidemiologică în Franţa. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici