Ruşii susţin că au capturat prima imagine la microscop cu noul coronavirus şi i-au decodat genomul. Asta ar ajuta la găsirea unui vaccin. FOTO

Omenirea se confruntă cu cea mai mare criză de sănătate din acest secol. Cursa contra cronometru pentru găsirea unui antidot a început, iar cercetători din toată lumea participă.

15402 afișări
Imaginea articolului  Ruşii susţin că au capturat prima imagine la microscop cu noul coronavirus şi i-au decodat genomul. Asta ar ajuta la găsirea unui vaccin. FOTO

Ruşii susţin că au capturat prima imagine la microscop cu noul coronavirus şi i-au decodat genomul. Asta ar ajuta la găsirea unui vaccin. FOTO

S-au anunţat teste în toata lumea, însă până la lansarea unui vaccin mai avem de aşteptat. Oamenii de ştiinţă ruşi susţin că au reuşit să facă un pas important: au decodat secvenţa primului genom complet de coronavirus şi au capturat primele poze cu acesta.

"Coronavirusul este ceva nou pentru noi, e esenţial să identificăm calea răspândirii sale, pe unde intră la noi în ţară şi mutaţiile sale. Aceste informaţii ne vor ajuta să dezvoltăm vaccinuri şi medicamente antivirale care să trateze acest coronavirus", a declarat Dmitry Lioznov, seful Institutului  Smorodintsev, potrivit agenţiei TASS.

Aceste date vor fi trimise la Organizaţia Mondială pentru Sănătate, iar cercetători din toată lumea le vor putea accesa.

Între timp, cercetătorii de la centrul Vector din Novosibirsk au realizat poze cu COVID-19 la microscop. Aşa arată, potrivit lor, virusul care a afectat sute de mii de oameni în toată lumea.



Rusia e suspectată că ascunde numărul real de cazuri de COVID-19. Sunt 199 de cazuri confirmate oficial şi un deces.

Sursa foto: Russia Beyond

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici